πλ. Βικτωρίας: Εντοπίσθηκαν να “λιάζονται” οι τρεις Αφγανοί λαθρομετανάστες “δραπέτες” από τη δομή Μαλακάσας

Δημοτικοί Αστυνομικοί τους εντόπισαν σε έλεγχο και ενημέρωσαν την ΔΙΑΣ που “άραζε” στην πίσω πλευρά της πλατείας

Τους τρεις Αφγανούς λαθρομετανάστες τους οποίους αναζητούσαν από το πρωί (24/04-08.00) ως “δραπέτες” από την ανοιχτή δομή της Μαλακάσας η οποία βρίσκεται σε υγειονομικό αποκλεισμό μετά το θετικό δείγμα σε 38άχρονο Αφγανό λαθρομετανάστη , εντόπισε κλιμάκιο ελέγχου της Δημοτικής Αστυνομία (24/04-10.00) στην πλατεία Βικτωρίας. Άμεσα, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, ενημέρωσαν και τους παρέδωσαν στη ΔΙ.ΑΣ που “άραζε” στο πάνω μέρος της πλατείας προς την Γ’ Σεπτεμβρίου.

Πλήρωμα της Άμεσης Δράσης (24/04-08.00) , ύστερα από ενημέρωση της δομής Μαλακάσας, εντόπισε στην περιοχή του Μεταξουργείου στο Σταθμό Λαρίσης, δύο από τους συνολικά πέντε Αφγανούς λαθρομετανάστες οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και με τρένο ταξίδεψαν στην Αθήνα.

Σε βάρος των πέντε λαθρομεταναστών της δομής Μαλακάσας, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και τους επιβλήθηκε και το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο. Με ειδικά περιπολικά μεταγωγής , επέστρεψαν τους πέντε λαθρομετανάστες στη δομή Μαλακάσας, τα οποία κατά την επιστροφή τους απολυμάνθηκαν .

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει , για το πώς κατάφεραν οι Αφγανοί να “σπάσουν” την καραντίνα να ταξιδέψουν με τρένο να φτάσουν στην Αθήνα, και να εντοπισθούν ύστερα από αναζητήσεις στην πλατεία Βικτωρίας .