Δομή Μαλακάσας: Σε καραντίνα λαθρομετανάστες, Αστυνομικοί, γιατροί και ιατροδικαστές μετά από επαφή με Αφγανό θετικό στον κορωνοϊό

Αφγανός λαθρομετανάστης θετικός στον κορωνοϊό, ενώ περιηγήθηκε με γυναίκα και ανήλικο σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Μονάδες Υγείας για καταγγελία βιασμού που δεν στοιχειοθετήθηκε

Χειρισμοί, ενέργειες ή παραλείψεις τους έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την υγεία των αστυνομικών στη διαχείριση περιστατικού με 38άχρονο Αφγανό λαθρομετανάστη από τη δομή της Μαλακάσας που από τις 05 Απριλίου είχε τεθεί σε καραντίνα , ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Αφγανός λαθρομετανάστης το Μεγάλο Σάββατο (18/04-23.30) μαζί με τη γυναίκα και το 10άχρονο γιοι τους, διαβιούντες στη δομή της Μαλακάσας, και διερμηνέας μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, προκειμένου να καταγγείλουν βιασμό του ανήλικου από 25άχρονο Πακιστανό μέσα στη δομή. Συνοδεία Αστυνομικών του ΤΑ Ωρωπού, μεταφέρθηκαν μαζί και ο φερόμενος ως δράστης βιασμού, με περιπολικό (19/04-01.00) στην Υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο Μέγαρο της Λ.Αλεξάνδρας. Στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ παρέμειναν για περισσότερες από επτά ώρες  και το πρωί της Κυριακή του Πάσχα (19/04-08.00) μεταφέρθηκαν συνοδεία Αστυνομικών με περιπολικό στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών στο Γουδί για εξέταση του ανηλίκου, από ιατροδικαστή, και στη συνέχεια (19/04-12:00 )  μεταφέρθηκαν πίσω στη Δομή της Μαλακάσας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη δομή Μαλακάσας – εξετάστηκαν 150 λαθρομετανάστες

Οι Αφγανοί,  ζήτησαν από τη Διοίκηση, να μεταφερθούν σε άλλη δομή, λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης -περιστατικό που ωστόσο δεν αποδείχθηκε . Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (21/04) έλαβαν επιχρίσματα από  τους τρεις λαρθομετανάστες και το δείγμα του  38άχρονου, βρέθηκε (22/04) θετικό στον κορωνοϊό.

Ο Πακιστανός φερόμενος ως δράστης προσήχθη στην Ασφάλεια και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς δε στοιχειοθετήθηκε η καταγγελία σε βάρος του -ενώ συνεχίζεται η έρευνα της υπόθεσης- και το μεσημέρι της Τετάρτης (22/04) οδηγήθηκε και πάλι στη δομή της Μαλακάσας. Υποβλήθηκε σε εξέταση για κορωνοϊό, και (24/04) αναμένονται τα αποτέλεσματα.

Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, από εργαζομένους στη δομή της Μαλακάσας, γιατροί, συνολικά 15 Αστυνομικοί, γιατροί ιατροδικαστές έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ  τα περιπολικά απολυμαίνονται  καθώς και οι υπηρεσίες της ΓΑΔΑ από τις οποίες πέρασαν οι Αφγανοί.

Σε καραντίνα η δομή της Μαλακάσας μέχρι να ολοκληρωθεί ο υγειονομικός έλεγχος

Με δεδομένο ότι προέρχεται από τη  δομή Μαλακάσας, που βρίσκεται ήδη σε καραντίνα, ο 38άχρονος Αφγανός ο οποίος και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, για δύο ημέρες «βόλταρε» σε Δημόσιες Υγειονομικές Μονάδες, και Αστυνομικές υπηρεσίες με παραμονή σε κλειστούς χώρους και επαφή με προσωπικό και άτομα και δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στις αρμόδιες Υπηρεσίες και το προσωπικό ώστε σε απομονωμένο χώρο να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες .

Σε καραντίνα παραμένει και η δομή στο Κρανίδι μετά τα 151 θετικά δείγματα σε λαθρομετανάστες διαβιούντες σε ξενοδοχείο υπό την επίβλεψη του ΔΟΜ.