Εντοπίσθηκαν δύο από τους “δραπέτες” λαθρομετανάστες από την ανοιχτή δομή Μαλακάσας, που τελεί σε καραντίνα

Στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης, εντοπίσθηκαν λαθρομετανάστες οι οποίοι «έσπασαν» την καραντίνα από τη δομή Μαλακάσας και κατέβηκαν στην Αθήνα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr εντοπίσθηκαν στο Σταθμό Λαρίσης, δύο από τους λαθρομετανάστες, από την ανοιχτή δομή Μαλακάσας -τελεί υπό διαδικασία ιχνηλάτησης- οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε τρένο και ταξίδεψαν στην Αθήνα.

Στην πρωινή “αναφορά”- καταμέτρηση εντός δομής Μαλακάσας, διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους διαβιούντες λαθρομετανάστες οι οποίοι κατά παράβαση της καραντίνας κι ενώ ολόκληρη η δομή είναι σε διαδικασία ιχνηλάτησης και δόθηκαν αναζητήσεις στα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ του τομέα κέντρου Αθηνών το πρωί της Παρασκευής (24/04-08.00).

Η ανοιχτή δομή Μαλασκάσας, είχε τεθεί σε επέκταση καραντίνας- από το πρωί της Πέμπτης (23/04) οπότε και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό 38άρονος Αφγανός λαθρομετανάστης, ο οποίος για δύο μέρες έκανε «βόλτα» σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Υγειονομικές Μονάδες για καταγγελία η οποία δεν επιβεβαιώθηκε– . Η δομή Μαλακάσας, είχε τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, στις 05 Απριλίου, μετά από θετικό 53άχρονο Αφγανό, ο οποίος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο. Τρεις λαθρομετανάστες – δύο άνδρες και μια έγκυος- είχαν εντοπισθεί από περιπολία στο Σταθμό Λαρίσης (08/04), αστυνομικοί περιπολίας στο Σταθμό Λαρίσης, και τους σταμάτησαν για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι είχαν παραβιάσει την καραντίνα και είχαν φτάσει στην Αθήνα.

Οι έρευνες για τους υπόλοιπους τρεις της “παρέας ” των Αφγανών λαρθομεταναστών, εξακολουθούν να αναζητούνται.