Χίος: Εξετάζονται αιρετοί και κάτοικοι του νησιού για ενεργό συμμετοχή στα επεισόδια σε βάρος των ΜΑΤ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, εξετάζεται η εμπλοκή επιπλέον 9 ατόμων σε έκνομες ενέργειες – προ διμήνου- κυρίως σε βάρος Αστυνομικών στη Χίο

Με εξέταση βιντεοληπτικού υλικού , η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση επιπλέον 13 ατόμων για συμμετοχής τους στα επεισόδια – στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου-  σε βάρος των δυνάμεων των ΜΑΤ κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο «Ερύθα».

Από την έως τώρα έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες συνολικά 29 άτομα , ενώ εξετάζεται η εμπλοκή επιπλέον 9 ατόμων σε έκνομες ενέργειες (26/02), κυρίως σε βάρος Αστυνομικών στη Χίο . Πρόκειται για αιρετούς και πολίτες – κάτοικοι του νησιού με ενεργό συμμετοχή στη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου και στην Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, η οποίες δραστηριοποιούνται ενεργά στο νησί . Τις επόμενο ημέρες, θα κληθούν για ανωμοτί κατάθεση οι 9 , προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της παρακίνησης επεισοδίων, απευθύνοντας προσκλητήριο σε κινητοποίηση έξω από τα ξενοδοχεία που διέμεναν τα ΜΑΤ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και υποβάλλεται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή περιλαμβάνει τα αδικήματα, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της παράνομης βίας, της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της βίας κατά υπαλλήλων, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η δικάσιμος για τους 29 είχε καθοριστεί για τις 30 Απριλίου, ωστόσο λόγω των μέτρων υπάρχει αναστολή λειτουργίας για τα Δικαστήρια και αναμένεται η υπόθεση να λάβει νέα δικάσιμο.