πλ.Θεάτρου: Ερευνούν ενδείξεις για επαφές του 38άχρονου ισοβίτη αυτόχειρα με Τρομοκρατία

Εξετάζουν πιθανές επικοινωνίες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ατόμων που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας.

Τις επαφές του 38άχρονου ισοβίτη δραπέτη φυκαλών και αυτόχειρα με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ερευνούν οι αξιωματικοί της αστυνομίας μέσα από μία πρώτη προσπάθεια ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό του τηλέφωνο.

Από τις κλήσεις, μηνύματα και επαφές επιχειρούν να διαπιστώσουν ποιοί του παρείχαν καταφύγιο από τη στιγμή που αποφάσισε να μην επιστρέψει στις φυλακές στις 5 Δεκεμβρίου και να καταστεί δραπέτης. Επίσης εξετάζουν πιθανές επικοινωνίες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ατόμων που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας, οι οποίοι μπορεί να αποτέλεσαν ένα δίκτυο «υποβοήθησης» διαφυγής και ασφαλούς διαμονής.

Αυτό το πεδίο της έρευνας σχετίζεται με την συμμετοχή του σε διαμαρτυρίες και αποχή από το συσσίτιο των φυλακών Κέρκυρας μαζί με κατηγορούμενο αντιεξουσιαστή για απαγωγή επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, ως συμπαράσταση σε έγκλειστη κατηγορουμένη για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Είχε παρελθόν

Ο 38χρονος, στις 11 Ιουνίου 2004, είχε εισβάλει σε φούρνο στον Αγ. Δημήτριο Αττικής. Με την απειλή όπλου επιχείρησε να ακινητοποιήσει την ιδιοκτήτρια, η οποία αντιστάθηκε κρατώντας ένα… ψαλίδι, και εκείνος την πυροβόλησε και την σκότωσε. Μετά την πράξη του άρπαξε τις λιγοστές εισπράξεις και πήγε στο σπίτι του να… κοιμηθεί. Την επόμενη μέρα είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να κινείται με μοτοσυκλέτα στα Πατήσια.

Όταν επιχείρησαν να τον ελέγξουν εκείνος επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο είχε σκοτώσει την άτυχη γυναίκα. Ως έγκλειστος των φυλακών, είχε κατηγορηθεί και για άλλες ληστείες αλλά και για διακίνηση ναρκωτικών μέσα στις φυλακές, ενώ και ο ίδιος φερόταν χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν ακόμη σε θέση να γνωρίζουν αν συνέχιζε να έχει επαφές με έγκλειστα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και αντιεξουσιαστές. Οι ίδιοι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι η παρουσία του στην Πλ. Θεάτρου, ενδεχομένως σχετίζεται με τη συμμετοχή του σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, καθώς σε αυτή την περιοχή παρατηρείται η συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα.

Το σημείωμα και οι εκμυστηρεύσεις σε οικείους, ότι θα προτιμούσε την αυτοκτονία από το να συλληφθεί και πάλι, αναδεικνύει, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, την απόφασή του να μην πιαστεί ζωντανός…

Θεατροτ_αυτοχειρία

Ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνια που εξέτασε τη σορό έκανε λόγο για καθαρή αυτοκτονία με τραύμα εξ’επαφής από πυροβόλο ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για να διαπιστωθεί η πυρίτιδα στα χέρια του και το DNA.

Φέρει επίσης κάταγμα στο γόνατο ενδεχομένως από σφαίρα αστυνομικού και για το λόγο αυτό φέρεται να έπεσε.       Θεάτρου

Σημείωμα αυτοκτονίας

Το σημείωμα αυτοκτονίας που είχε επάνω του, απευθυνόταν στους γονείς του και έλεγε «δεν ξαναπάω φυλακή αν με πιάσει η αστυνομία θα αυτοκτονήσω». Είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας στις 6 Δεκεμβρίου και δεν επέστρεψε παραβιάζοντας τους όρους.

Δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη:

«Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς. Το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ»

_________

* Παναγιώτης Σπυρόπουλος