πλ.Θεάτρου: Δραπέτης των Φυλακών Χαλκίδας, ο 38άρχοντας αυτόχειρας, ποινικός

Χρήστης ναρκωτικών και δραπέτης με παραβίαση άδειας των Φυλάκων Χαλκίδας άνοιξε πυρ, κατά Αστυνομικών πριν ενεργήσει αυτοχειρία.

Δραπέτης των φυλακών Χαλκίδας, και χρήστης ναρκωτικών ο 38άχρονος, Θεόφιλος Λαζαρακης γεννημένος στην Κρήτη, είχε πάρει άδεια (06/12) και παραβιάζοντας τους όρους, δεν επέστρεψε. Ο ίδιος εξετε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια ληστείας ειχε δολοφονήσει σε αρτοποιείο στον Αγ. Δημήτριο Αττικής το 2004, την υπάλληλο.

Το 2012 έγκλειστος στις φυλακές Κέρκυρας, ο Λαζαράκης, συμμετείχε σε διαμαρτυρία με αποχή συσσιτίου σε ένδειξη “αλληλεγγύης” σε έγκλειστη κατηγορούμενη για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Διερχόμενος πολίτης, από το κεντρο της Αθήνας ελάχιστα μετά τη συμπλοκή κι ενώ ο 38άχρονος έχει ενεργήσει αυτοχειρία και ειναι ήδη νεκρός, κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τις ενέργειες των Αστυνομικών .

Το κινητό τηλέφωνο που κατείχε, καθώς και τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν ότι ο 38άχρονος Θεοφιλος Λαζαράκης ενήργησε αυτοχειρία, εξετάζονται από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλεια Αττικής. Ο αυτόχειρας φέρεται να κατειχε γραπτό σημείωμα, το οποιο απευθυνόταν στους γονείς τους και ανέφερε «δεν ξαναπάω φυλακή αν με πιάσει η αστυνομία θα αυτοκτονήσω» το οποίο περιλαμβάνεται στα προανακριτικά στοιχεία.

Νεότερη ενημέρωση από Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι εντοπίσθηκε γραπτό μήνυμα  στο κινητο τηλέφωνο του 38άχρονου το οποίο είχε αποστείλει σε συγγενικό του πρόσωπο, του δήλωνε οτι δεν προκειται να επιστρεψει στη φυλακη.