Πέραμα: Διαμαρτυρία γονέων για τη φοίτηση στο Δημοτικό ανήλικων απο το Κέντρο Κράτησης στο Σχιστό

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων που αντιδρούν στη φοίτηση στο 1ο Δημοτικό Νέου Ικονίου ανήλικων από το Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στο Σχιστό.

Μια μέρα μετά τις καταγγελίες για το επεισόδιο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος και την ΠΔΕ του Αττικαρχη, για “αδράνεια της ΕΛΑΣ” στην παρουσία επιτροπής της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το Βουλευτή Γιάννη Λαγό, νεα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματισει  (18/01-19.00) γονείς και κηδεμονες. Οι ίδιοι, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολειο περί τα 27 ανήλικα- ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών- εκ των διαβιούντων στο Κέντρο Κράτησης λαθρομεταναστών στο Σχιστό, ενω εκφράζουν πρόθεση να προβούν σε παράσταση στο Δημαρχείο Περαματος, όπου θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβουλίου.

Γονείς: Σντιδρούμε γιατί έγινε απροειδοποίητα και χωρίς ενημέρωση

Η Όλγα Νούλα, εκπρόσωπος των γονέων, υποστηρίξει οτι «..πρωταρχικός μας φόβος και αντίρρηση είναι σχετικά με την κατάσταση υγείας των προσφυγόπουλων που θέλουν να φέρουν στο σχολείο μας. Αντιδρούμε διότι έγινε απροειδοποίητα, τελεσίδικα χωρίς να ζητήσουν την γνώμη μας και τέλος χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια».

Νωρίτερα- το μεσημέρι- γονείς έξω από το Δημοτικό Σχολείο διένειμαν ανακοίνωση.

«Το κράτος, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζει για οτιδήποτε, χωρίς να υπάρχει πρώτα η απαραίτητη συζήτηση και ενημέρωση για ό,τι προτίθεται να κάνει τόσο με τους γονείς όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς της περιοχής φέροντας μας μπροστά σε μια προαποφασισμένη κατάσταση. Γιατί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που θα έρθουν προσφυγόπουλα στο σχολεία μας και να μην είμαστε περήφανοι για τα σχολεία μας που θα έπρεπε να λειτουργούν άψογα και να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας, όχι μόνο υλικοτεχνικά, αλλά και σε ό,τι πρεσβεύει ένα σχολείο, όπως στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, στην φροντίδα τους και στην στήριξή τους ακόμη και πέρα από αυτό όπου εκεί χρειάζεται; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα όπου πρώτα από όλα και πάνω απ΄ όλα ο πολίτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη», αναγράφεται στο κείμενο της εγγραφης ανακοίνωσης των γονέων και κηδεμόνων, μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ικονίου Περάματος.

“Μουδιασμένη” ωστόσο η εκπαιδευτική κοινοτητα διδασκόντων, εντός των ημερών θα συνεδριάσει για να συζητήσει το ζήτημα που έχει προκύψει.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.- αν και ο αναπληρωτής Υπουργός βρίσκεται σε επίσημη επισκεψη στο εξωτερικό, εχει λάβει γνώση- έχει διαβιβάσει εντολές για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο Πέραμα, καθώς υπάρχει ανησυχία για αντισυγκεντρωσεις και “αντιπαραθέσεις”, στην περιοχή.

Εν τω μεταξυ βιντεοληπτικό υλικό που έδωσε (18/01) στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας θα εξεταστεί στο πλαίσιο της ΠΔΕ που έχει διαταχθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διεπράχθησαν ποινικά αδικήματα.