ΕΛΑΣ: Έφοδοι, νέες συλλήψεις και θυρίδες με κλοπιμαία εκατομμυρίων σε μέλη της “Μαφίας των Ρομά”

Εφοδοι σε έξι πόλεις, ευρήματα αξίας, άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων και νεες συλλήψεις μελών της “Μαφίας των Ρομά”

Συνελήφθη ο 34άχρονος με το παρατσούκλι “Χειλάς” ή “Ψηλός” αρχηγός της Μαφίας των Ρομά σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο Ανακριτές  Διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη και Δημήτρη Φούκα, που ερευνούν την υπόθεση από τον περασμένο Νοέμβριο έδωσαν εντολή για συντονισμένη, παράλληλη επιχείρηση, σε έξι πόλεις, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια εφόδους σε σπίτια, αλλά και άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων, σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών

Κοσμήματα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών, κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε θυρίδα στη Θεσσαλονίκη, καταχωρημένη στα στοιχεία γυναίκας, συγγενή ενός εκ των Ρομα αρχηγών της Οργάνωσης, μεταξύ άλλων, εντοπίσθηκαν χίλιες χρυσές λίρες, κοσμήματα και ρολογια αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς και 80.000 ευρώ σε μετρητά.

Η Ασφάλεια Αμαρουσίου στις αρχές Νοεμβρίου προχώρησε σε συλλήψεις εμπλεκομένων στη Μαφία των Ρομά,  με τα μελη της να έχουν διαπράξει δεκάδες κλοπές σε πολυτελείς κατοικίες.

Στην υπόθεση ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας είναι προσωρινά κρατούμενος. Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη με κατοχή όπλων,νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπές διακεκριμένες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοκατοχή, παραχάραξη, και προμήθεια και κατοχή κάνναβης