Ιατρική κλίνη και συσκευή οξυγόνου στο νέο σπίτι της Μυρτούς

Η Μυρτώ συγκλόνισε το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2012 όταν έπεσε θύμα βάναυσης δολοφονικής επίθεσης από τον Πακιστανό  Αχμέτ Βακαζ, και βρίσκεται καθηλωμένη σε μόνιμη αναπηρία

Η αγριότητα των χτυπημάτων και της βίας που άσκησε ο Πακιστανός Αχμέτ Βακαζ προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία της Μυρτούς καθηλωμένη σε μόνιμη αναπηρία.
Στο ΜοΔ Κυκλάδων (09/05 2017) εκδικάζεται η εξ αναβολής συζήτηση –λόγω της απεργίας των δικηγόρων -έφεσης του Πακιστανού δράστη Αχμέτ Βακάζ, για την επίθεση σε βάρος της έφηβης -τότε- Μυρτούς,  στη Χρυσή Ακτή της Πάρο, το καλοκαίρι του 2012.

myrto2017
Η μητέρα της Μυρτούς, Μαίρη Κοτρώτσου, με τον Ιάσωνα Βλαμάκη της Oxytech Labs και το Βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασσιδιάρη

“Δίπλα στην Μυρτώ βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με αφορμή την επερχόμενη εγκατάσταση στο νέο τόπο κατοικίας της έπειτα από μακρά περίοδο διαμονής στο κέντρο αποκατάστασης. Στα πλαίσια του κοινωνικού έργου του Κινήματος, δωρίσαμε στην Μυρτώ μία καινούρια τηλεχειριζόμενη ιατρική κλίνη που θα διευκολύνει την καθημερινότητά της, καθώς και την απαραίτητη συσκευή παροχής ιατρικού οξυγόνου. Για την εγκατάσταση των ιατρικών οργάνων μερίμνησε ο συναγωνιστής Ιάσων Βλαμάκης της εταιρείας Oxytech Labs.

myrt_2017_spit

Η Μυρτώ συγκλόνισε το πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2012 όταν έπεσε θύμα βάναυσης δολοφονικής επίθεσης από αλλοδαπό εγκληματία. Η αγριότητα του δράστη και οι ανεπανόρθωτες βλάβες που προκάλεσε στην μικρή Μυρτώ οδήγησαν στην ισόβια καταδίκη του (παρά την σκανδαλώδη κρατική υπόθαλψη και προστασία, που οδήγησε στον αρχικό εγκλεισμού του σε… φυλακές ανηλίκων!). Για αυτή, αλλά και για κάθε ανάλογη περίπτωση ειδεχθούς εγκλήματος η επαναφορά της θανατικής ποινής θεωρείται απόλυτα δίκαιη.

“Σύμφωνα με την μητέρα, κυρία Μαρία Κοτρώτσου, η Μυρτώ βρίσκεται σε μια θέση με 100% αναπηρία, καθώς δεν μιλάει, δεν κινείται δεν τρώει. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να ελπίζει πως κάποια μέρα θα γίνει καλύτερα. Η Χρυσή Αυγή εύχεται καλή ανάρρωση και προπαντός καλή δύναμη στον σκληρό Αγώνα που δίνει η μικρή Μυρτώ και η οικογένειά της. Με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε ό,τι μπορούμε σε αυτό τον Αγώνα. “, αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση.