Π.Σκουρλέτης για την κριτική στους χειρισμούς των πυρκαγιών: «Έχουμε απέναντί μας μια αυτιστική αντιπολίτευση»

Η δήλωση ανήκει στον Υπουργό Εσωτερικών εκτελών παράλληλα και χρέη αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Πάνο Σκουρλέτη χαρακτηρίζοντας  την αντιπολίτευση… “αυτιστική”!

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό  Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) ο Υπουργός Εσωτερικών της Κυβέρνησης, χαρακτήρισε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, «αυτιστική» ως αντιπολίτευση καθώς «είτε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, είτε ολοκληρώνεται μια διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, είτε τώρα που αντιμετωπίζουμε μια εθνική τραγωδία και προσπαθούμε όλοι να συζητήσουμε για τις αναγκαίες αλλαγές και για τις πραγματικές αιτίες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η ΝΔ μιλάει μόνο για εκλογές».

Η έκφραση που απέδωσε στην στάση της αντιπολίτευσης ο Πάνος Σκουρλέτης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του, ο Υπουργός Εσωτερικών.

Για τη νέα Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τις έκτακτες ανάγκες, αντικαθιστώντας την Πολιτική Προστασία, ο εκτελών παράλληλα και χρέη αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι «η βασική λογική αυτού του σχεδίου που παρουσιάστηκε είναι ότι προσπαθεί να ενσωματώσει μέσα από τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου φορέα αντιμετώπισης των εκτάκτων καταστάσεων και των φυσικών καταστροφών, στη λειτουργία αυτού του φορέα τόσο την επιστημονική γνώση και εμπειρία μαζί με την αντίστοιχη διαχειριστική εμπειρία αυτών των καταστάσεων».
Οπως παραδέχεται ο Πανος Σκουρλέτης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η πολιτική της ακραίας λιτότητας μας δημιούργησε προβλήματα όλα τα τελευταία χρόνια», και στον τομέα της Πυρόσβεσης. Ενώ θέτει ζήτημα οικιστικής πολιτικής, κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις – της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ – ότι «είχαν ενσωματώσει στον τρόπο πολιτικής αναπαραγωγής τους την πρακτική των ρουσφετιών, την πολιτική εκείνη που διευκόλυνε την μικροαυθαιρεσία», αντιθέτως «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε τέτοιου είδους σχέσεις με την ελληνική κοινωνία», και αυτό αποτελεί ευκαιρία για τον τόπο, καταλήγει ο αρμόδιος Υπουργός.
Με αφορά την οικονομία και τη μετα-μνημονιακή πορεία της χώρας, ο Π.Σκουρλέτης, επικαλούμενος σειρά δεικτών, αποφαίνεται ότι «τα πράγματα για την Ελλάδα είναι σαφώς πολύ πιο καλά και από το 2010 και από το 2015, οφείλουμε και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».