Ξημερώματα 5ης Ιανουαρίου το 2009, ο Επαναστατικός Αγώνας, τραυματίζει τον Αστυφύλακα- ΥΑΤ- Διαμαντή Ματζούνη

Ξημερώματα 5ης Ιανουαρίου το 2010, ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποιεί τρομοκρατική επίθεση σε βαρος στατικής διμοιριας της ΥΑΤ.

Οι 31 κάλυκες από Kalashnikov και τα υπολείμματα αμυντικής χειροβομβίδας ειναι τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο πισω απο το Υπουργειο Πολιτισμού, που εκτελούσε νυχτερινή υπηρεσία η Α-542 διμοιρία της ΥΑΤ. Τα πυρά των τρομοκρατών τραυματίζουν βαρύτητα το 23άχρονος -τότε- Αστυφύλακα της Αστυνομικής δύναμης, Διαμαντή Ματζούνη ο οποίος απο συναδέλφους του μεταφέρεται εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Σωτηρία και εισάγεται στο χειρουργείο.

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση, αναλαμβάνει με προκήρυξη του ο Επαναστατικός Αγώνας, του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του, Πολας Ρούπα. Σχεδόν ενα χρόνο αργότερα  (2010) τα μέλη της Τ.Ο βρίσκονται για πρώτη φορά στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής. Ωστόσο ο Νίκος Μαζιώτης με την σύντροφό του Πώλα Ρούπα, το 2012, λόγω παρελευσης του ανώτατου χρονικού ορίου προσωρινής κρατήσης κι ενω είναι σε εξέλιξη η δίκη για τις τρομοκρατικές ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με την υποχρέωση της παρουσίας τους αν 15θήμερο στο ΑΤ Εξαρχείων. Αν και είχαν κριθεί σύμφωνα με τη συμπεριφορά στις τρομοκρατικές ενέργειες τους, από τις Αστυνομικές Αρχές επικίνδυνοι τρομοκράτες ωστόσο έτυχαν των ευνοϊκών διατάξεων του Νόμου… και λίγο αργότερα κρίθηκαν δραπέτες.
Ο Διαμαντής Μαντζούνης, έπειτα απο πολλαπλά διαδοχικά χειρουργεία, στάθηκε όρθιος. Σε μια πρώτη σύντομη δήλωσή του ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την αμεση ανταπόκριση τους, και όσους συμπαραστάθηκαν στον ίδιο και την οικογένειά του.

Δε συνέντευξη του, εκμυστηρεύεται ότι τον έσωσε η πίστη του στο Θεό και η αγάπη της οικογενείας του που στάθηκε δίπλα του στις δύσκολες στιγμές. «Με συγκίνησε πολύ η αγάπη που μου έδειξε, καθώς και το ενδιαφέρον του. Είναι σπουδαίο πράγμα να νιώθεις ότι όλοι προσεύχονται για σένα να πας καλά», αναφέρεται ο νεαρός Αστυνομικός.