Ορεστιάδα: “Μας επιτέθηκαν απρόκλητα και φώναζαν «Μπάτσοι θα πεθάνετε!»

Μαρτυρίες ενστόλων για το επεισόδιο μετα την επίθεση στην Ορεστιάδα

Την επίθεση σε βάρος τους στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας τα ξημερώματα του Σαββάτου (12/09-02.00) όταν επτά αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας δέχτηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών ταραξιών  αποτυπώνεται στις καταθέσεις των  ενστόλων

Αστυνομικος δέχτηκε χτύπημα με μπουκάλι στο κεφάλι και έτερος πλήγμα απο μαχαίρι στο μηρό

Η διμοιρία της Αθήνας μετεβη με υπηρεσιακή διάθεση  στις Καστανιές του Έβρου . Οι επτά Αστυνομικοί το βράδυ της Παρασκευής καιως την επόμενη ημέρα (12/09) ειχαν ρεπό, βγήκαν για καφέ στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Τα μεσάνυκτα η καφετέρια έκλεισε λόγω των μέτρων για τον κορωνοιό, και παρέμεναν στην πλατεία το υπηρεσιακό λεωφορείο να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Ωστόσο η παρέα περίπου δέκα ατόμων που είχαν καθίσει σε μικρή απόσταση στην πλατεία, αναγνώρισαν τους Αστυνομικούς και τους επιτέθηκαν με ύβρεις .

Ενας απο τους ταραξίες ωστόσο  χτύπησε Αστυνομικό ενω αιφνιδιαστικά περίπου 80 άτομα, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς επιτέθηκε σε και επιχείρησε να πλήξει στο θώρακα Αστυνομικο ο οποιος αντέδρασε και τον τραυμάτισε στο μηρό.

Φώναζαν «Μπάτσοι θα πεθάνετε!»

Απο τα μπουκαλια που απέρριπταν οι νεαροι ενας Αστυνομικος τραυματίσθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Στο σημείο του επεισοδίου έγιναν δυο συλλήψεις μεταξύ των ταραξιών ενω οι υπόλοιποι διέφυγαν ενω έγινε χρηση κρότου λάμψης και χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς δράστες.

Απο υπόδειξη φωτογραφιων υπόπτων συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.