Νίκαια: Η ΔΙΑΣ Πειραιά συνέλαβε τους δράστες ληστείας σε ανήλικα σε πολυχώρο του Ρέντη

Είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανηλίκων στου Ρέντη

Συνελήφθησαν (11/09) από την ομάδα ΔΙΑΣ στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας τρεις νεαροί -ηλικίας από 18 έως 19 ετών- ως ύποπτοι και αναγνωρίστηκαν ως δράστες ληστείας σε ανήλικα το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία των ανηλίκων στην περιοχή του Village Park στου Ρέντη, οι δράστες τους ακινητοποίησαν και τους απέσπασαν τα κινητά και τα χρήματα που έφεραν στην κατοχή τους.  Σε σωματική έρευνας κατασχέθηκε στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, μαχαίρι (πεταλούδα) με το οποίο απείλησαν τους ανηλίκους, ενώ αναγνωρίστηκαν από τα θύματα.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νίκαιας, στο πλαίσιο της έρευνας προχώρησαν στη διακρίβωση της συμμετοχής επιπλέον τριών μελών στην εγκλητική ομάδα που είχε ως στόχο ανηλίκους στην περιοχή του πολυχώρου στου Ρέντη σε βάρος των οποίων ενεργούσαν ληστείες και τους αφαιρούσαν τα κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες κατά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε επιπλέον οχτώ  ληστείες στις οποίες είτε λειτουργούσαν από κοινού είτε με άλλοςυ συνεργούς τους. Να σημειωθεί ότι από το Τμήμα Ασφαλείας της Νίκαιας  με οργανική δύναμη 17 ενστόλων στο προσωπικό του, από την 1η Οκτωβρίου θα έχει 13 Αστυνομικούς καθώς έχουν λάβει μετακίνηση σε άλλες Υπηρεσίες, σε ένα Δήμο που απογράφει  100.000 κατοίκους.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Πειραιά.