Ορεστιάδα: Διμοιρία εκτός υπηρεσίας δέχθηκε επίθεση από νεαρούς “..γιατί ο Χαρδαλιάς κλείνει τα μαγαζιά”- Έγινε χρήση κρότου λάμψης

Στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας διμοιρία δέχθηκε επίθεση από νεαρούς κατοίκους της περιοχής λόγω .. ωραρίου στα μαγαζιά

Δύο τραυματίες Αστυνομικοί με τραύμα από μπουκάλι στο κεφάλι και στο γλουτό από μαχαίρι , ένας πολίτης και δύο συλλήψεις είναι η κατάληξη σε επεισόδιο τα ξημερώματα στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr μέλη ενισχυτικής διμοιρία της ΕΛΑΣ εκτός υπηρεσίας, ανέμεναν στην κεντρική πλατεία της πόλης (12/09-02.30) την υπηρεσιακή κλούβα να τους παραλάβει για να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο τους. Στην Ορεστιάδα εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και τα μεσάνυχτα τα μαγαζιά κλείνουν. Νεαροί στην παρουσία των Αστυνομικών στην πλατεία, τους θέωρησαν “υπεύθυνου” για τις αποφάσεις του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, με συνθήματα και ύβρεις επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς. Ακολούθησε αντιπαράθεση και εξελίχθηκε σε επεισόδιο με νεαρούς να συμπλέκονται με τους Αστυνομικούς ενώ τους απέρριψαν μπουκάλια και αντικείμενα από την πλατεία.

Κατά την άφιξη της κλούβας συνάδελφοί τους για απεμπλοκή των Αστυνομικών και απώθηση των ταραξιών, προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης . Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο ΚΥ Ορεστιάδας, ωστόσο για τον έναν αστυνομικό ο οποίος υποβλήθηκε σε συρραφή του τραύματος, κρίθηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου απ όπου και έλαβε εξιτήριο. Η επόμενη ημέρα – που ξημέρωσε (12/09) – βρίσκει την τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας να έχει καλέσει τα μέλη της διμοιρίας σε παροχή εξηγήσεων για το επεισόδιο ενώ έχει διαταχθεί Υπηρεσιακή έρευνα.