Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών: Ανάληψη ευθύνης για τη Eurobank και το Υπουργείο Εργασίας

Με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, η τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, αναλαμβάνει την ευθύνη για δύο τρομοκρατικές ενέργειες, στο κεντρικό Κτίριο της EuroBank και στο Υπουργείο Εργασίας.

Με ανάρτηση του κειμένου της ανάληψης ευθύνης (30/05-16.50), η Τρομοκρατική Οργάνωση “Ομάδα Λαικών Αγωνιστών” δηλώνει την “παρουσία” της, “Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Υπουργείο Εργασίας στις 12/12/16 και για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στις 19/4/17. Το συγκεκριμένο κτήριο της Eurobank στεγάζει τον τομέα καθυστερήσεων μέσω του οποίου φακελώνονται οι δανειολήπτες και οι περιουσίες τους, απειλώντας με κατάσχεση όσους έχουν στις μαύρες λίστες τους”, αναφέρουν οι συντάκτες της προκήρυξης στην εισαγωγή τους.

Με αποσπάσματα από ποιήματα του Μπέρτολτ Μπρεχτ οι συντάκτες της προκήρυξης καλούν σε ένολη βία

Σε Υστερόγραφο οι συντάκτες της προκήρυξης, αναφέρονται στη συμπήρωση (15η Μαϊου) 32χρόνων, από τη συμπλοκή Αστυνομικών με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης “Αντικρατική Πάλη”, κατά τη διάρκεια της οποίας από τα πυρά Αστυνομικού -τον εκτέλεσε μαζί με δύο ακόμα ενστόλους-, ο αναρχικός τρομοκράτης Χρήστος Τσουτσουβής, έπεσε νεκρός. Και στην ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης (10 Μαρτίου 2010) κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας του Επαναστατικού Αγώνα, στην οποία πέφτει νεκρός ο αναρχικός τρομοκράτης και “συμτροφος” του κατάδικου τρομοκατάτη Νικου Μαζιώτη, Λάμπρος Φούντας.
“Ιχνηλατώντας τις διαδρομές που συνδέουν τους δύο επαναστάτες μαχητές με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των επαναστατικών διαδικασιών θα ανατρέξουμε σε ένα απόσπασμα από ένα πολιτικό κείμενο του «Καπετάν-Ανέστη» του ΕΛΑΣ”, επισημαίνουν μεταξύ αλλων, οι συντάκτες της προκήρυξης.

Ενώ σε τρίτο Υστερόγραφο, δηλώνουν τις προθέσεις τους, “ενάντια στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με τη συμμετοχή στις μαχητικές κινητοποιήσεις, στη σύνοδο κορυφής των G-20 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο της Γερμανίας”.