Μηχανισμός “ισχύος”, η βόμβα στο Υπουργείο Εργασίας- “Βλέπουν” Επαναστατικό Αγώνα στην απειλή

Η αναγγελία απειλής για πυροδότηση βόμβας έξω από το Υπουργείο Εργασίας  (12/12-01.20) με χρονικό 40λεπτα, αξιολογήθηκε ως “σοβαρή απειλή” για την ΕΛΑΣ.

«Εχει τοποθετηθεί ισχυρή δόση εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Σταδίου 29 έξω από το υπουργείο Εργασίας, θα εκραγεί σε 40 λεπτά. Προσοχή δεν είναι φάρσα».

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί μετέβησαν στο χώρο και πραγματοποιούσαν αποκλεισμό καθως στην είσοδο του Υπουργείου εντοπίσθηκε σακίδιο το οποίο κρίθηκε “απειλή” και ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικος μηχανισμός .

Σε τρεις  προσπάθειες διάσπασης με ρομποτική προχώρησε το ΤΕΕΜ, ύστερα από ενέργειες για 2,5 ώρες στον εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος όπως προέκυψε στη συνέχεια, ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε δοχείο 5λιτρων μέσα σε σακίδιο. Λόγω των πολλαπλών διαστάσεων, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πολυμερίστηκε.  Εξετάζεται η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε, να ήταν ΑNFO- εκρηκτικό που σε αλλες τρομοκρατικές ενέργειες και με μεγάλες ποσότητες εχει “αναλαβει την ευθυνη”, ο Επαναστατικός Αγώνας. Απο την περισυλλογή των υπολοιμάτων στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας αναμένεται να προκύψει η συνδεσμολογία και η εκρηκτική υλη στον εκρηκτικο μηχανισμό. Ωστόσο μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια, δεν αποκλειεται απο το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, να παραμείνει “ορφανή”- χωρίς ανάληψη ευθύνης – και να γίνει αναφορά σε κείμενο ανάληψης μετά από επόμενο χτύπημα.

Εκτιμήσεις του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου της ΕΛΑΣ εχουν βαλει στο ερευνητικό “μικροσκόπιο” τις οργανώσεις του ένοπλου αντάρτικου πόλης, Ομάδα Λαικών Αγωνιστών, κι Επαναστατικό Αγώνας καθώς και την Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στη Γαλλική πρεσβεία. 

Η κίνηση στη Σταδίου, με αποκλεισμόςτης περιοχής σε μεγάλη ακτινα, διεκόπη   (12/12-01.30) στη Σταδίου η οποία αποδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, λίγα λεπτά μετά τις (12/12-09.00) το πρωί, ενώ δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση από την ΕΛΑΣ..