Οι «Συμμορία Διάχυσης της Φλόγας» στον εμπρησμό στη Δ.Ο.Υ. Χολαργού

Ως «Συμμορία Διάχυσης της Φλόγας»   οι συντάκτες του κειμένου αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεσης στο κτήριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ Χολαργού

Ως “αντίποινα” στη καταδικαστική απόφαση (23/04) για τα μέλη της Τ.Ο «Επαναστατική Αυτοάμυνα» Βαγγέλη Σταθόπουλο, και τον καταζητούμενο Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, αποδίδουν οι συντάκτες του κειμένου ανάληψης ευθύνης, οι οποίοι υπογράφουν ως «Συμμορία Διάχυσης της Φλόγας», την εμπρηστική επίθεσης στο κτήριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ Χολαργού (28/04).

Όπως παραθέτουν οι  εμπρηστές στο κείμενο ανάληψης ευθύνης, «… εμείς αντανακλαστικά επιλέξαμε, αποφασίσαμε και χτυπήσαμε με εμπρηστικές διαθέσεις τέσσερις μέρες μετά τη δίκη 28/4 ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συντρόφους. Στόχος μας ήταν το Δ.Ο.Υ. Χολαργού στην Ελ. Βενιζέλου λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι οπού βρέθηκε ο οπλισμός και άλλα στοιχειά όσον αφορά την υπόθεσης»..
Με αναφορές σε «στημένη δίκη/ φάρσα» και «συμφωνίες των γυμνοσάλιαγκων δικαστών με τα γουρούνια της ΔΑΕΕΒ» οι συντάκτες της ανάληψης ευθύνης επιχειρούν να αποδώσουν ερείσματα στην πράξη βίας που διέπραξαν για να επιβληθούν, προκαλώντας εμπρησμό στο παράρτημα της ΔΟΥ Χολαργού.
Σε άλλο σημείο του κειμένου τους, αναδεικνύουν τα “εσωτερικά θέματα” μεταξύ των ατόμων του “χώρου”, και προαναγγέλλουν κλιμάκωση των επιθέσεών τους, καθώς αναφέροντα, σε «έναν λαμπαδιασμένο Μάη», ενώ σημειώνουν ότι, «…με αφορμή την απάθεια του χώρου του περασμένου μήνα και όλα τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία για να καλέσουμε για το μήνα Μάη δράσεις αλληλεγγύης ..  επίθεσης σε πολιτικά πρόσωπα, δικαστές, Γραφεία της ΝΔ, σε μπάτσους εταιρίες και οτιδήποτε μπορεί να σκεφτεί ο καθένας/μια. Η δράσεις φυσικά δεν πλαισιώνονται σε εμπρησμούς μόνο άλλα και παρεμβάσεις μπογιές, σαμποτάζ κτλ..»