Αγία Παρασκευή: Στρατιωτικοί έβγαλαν καραμπίνες για “το έθιμο” και συνελήφθησαν, πριν την Ανάσταση

Αναστάτωση στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Αγία Παρασκευή, λίγο πριν την Ανάσταση, όταν δύο άνδρες ένοπλοι με καραμπίνες, έγιναν αντιληπτοί σε κίνηση στο πίσω μέρος της εκκλησίας ενώ ήταν γενάτη πιστούς

Πιστοί που παρακολουθούσαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου(01/05), τη δοξολογία της Ανάστασης, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είδαν τους δυο άνδρες με καραμπίνες να κινούνται ύποπτα στο πίσω μέρος του ναού και κάλεσαν την Αστυνομία. Στο σημείο μετέβη πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ Βορειανατολικής Αττικής.

Από έρευνα στο χώρο οι Αστυνομικοί, εντόπισαν τα δύο άτομα στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού καθώς κατείχαν και μια χάρτινη κούτα με πλήθος φυσιγγίων και προχώρησαν σε προσαγωγή τους στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής. Κατά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, διακριβώθηκε ότι πρόκειται για Στρατιωτικούς εν ενεργεία, οι οποίοι φέρονται να υποστήριξαν ότι θα χρησιμοποιούν τις καραμπίνες για “μπαλωθιές” κατά το έθιμο της Ανάστασης. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις . Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και .