Σούρμενα, Ελληνικό: Αντιεξουσιαστές, με μολώτοφ κατέστρεψαν αρχειακό υλικό και φορεσιές, στην Ένωση Ποντίων (φωτο)

Στην αναγγελία του «Χριστός Ανέστη», ανάμεσα σε νεαρούς που πυροδοτούσαν βεγγαλικά, αντιεξουσιαστές προκάλεσαν βανδαλισμό στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων στα Σούρμενα και απέρριψαν στο εσωτερικό αναμμένες μολώτοφ

Σοβαρές ζημιές, με καταστροφή προκάλεσαν βάνδαλοι ταραξίες, στα γραφέια της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, στο Ελληνικό, κατά την διάρκεια της Ανάστασης. Οι δράστες, έσπασαν τζάμι στο χώρο των γραφείων και απέρριψαν εμπρηστική μολώτοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά. Όπως καταγγέλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σαραφίδης, «αναρχικά άτομα στο δήθεν έθιμο της Ανάστασης με τα βεγγαλικά κατέστρεψαν την πλατεία των Ποντίων. Αμαύρωσαν το “Χριστός Ανέστη”!», ανέφερε .

Άμεσα περίοικοι και πιστοί αντιλήφθηκεαν τη φωτιά, και κλήθηκε στο χώρο κλιμάκιο από τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ελληνικό, και άμεσα αντακποκρίθηκε στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος παραδοσιακών φορεσιών και του αρχειακόυ υλικού που διατηρούσε η Ένωση Ποντίων, καταστράφηκε. Η εικόνες την επόμενη ημέρα – ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα (02/05) είναι αποκαλυπτικές για όσα προηγήθηκαν το βράδυ της Ανάστασης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, ότι θα αποκαταστήσει τις ζημιές. «Αυτά τα άτομα είναι οι ίδιοι που βανδαλίζουν μια πόλη συνεχώς. Με απείλησαν πρόσφατα και όμως στο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση αρνήθηκε να τους καταδικάσει. Κάποιοι τους χαϊδεύουν αλλά εμείς θα είμαστε πάντα απέναντι τους», δήλωσε.

___________________________________________________________

* vimaonline.gr