Επίθεση σε Αστυνομικό συνοδό περιπολικού- Αντιεξουσιαστές αποχωρούσαν από το Εφετείο μετά την καταδίκη των τριών της “Ο.Ε.Α”

Οργανωμένοι σε ομάδα, περίπου 20 άτομα του “χώρου”, ως αλληλέγγυοι στους τρεις στης ένοπλης ομάδας “Ο.Ε.Α”, επιτέθηκαν σε αστυνομικό συνοδό πληρώματος περιπολικού, κατά την αποχώρησή τους από το Εφετείο

Τα άτομα του “χώρου”  είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση (23/04-10.00) έξω από το Εφετείο, με αφορμή την εκδίκαση για τους τρεις κατηγορούμενους ως μέλη  στην “Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα”. Σύμφωνα με την απόφαση, τους επιβλήθηκαν ποινές κατά συγχώνευση, 19 έτη  στον Βαγγέλη Σταθόπουλο, 16 έτη στον καταζητούμενο Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και 10έτη στον Διονύση Μπάκα, χωρίς ανασταλτική ισχύ μέχρι το Εφετείο. Κατά την αποχώρησή τους από το Εφετείο οι περίπου 20″αλληλέγγυοι”, κινήθηκαν στη Λ.Αλεξάνδρας με περιμετρική συνοδεία διμοιρίες της ΥΑΤ, προκάλεσαν ένταση και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων. Στο ύψος του ΙΚΑ, Αστυνομικός συνοδός πληρώματος περιπολικού δέχθηκε επίθεση από τα άτομα, τα οποία διέφυγαν από τα γύρω στενά.

Στα στοιχεία του Βαγγέλη Χατζηβασιλειάδη, του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και του Διονύση Μπάκα, είχαν δημοσιοποιηθεί με ειδική Διάταξη στο πλαίσιο έρευνας της ΔΑΕΕΒ και τους αποδίδεται συμμετοχή στην ένοπλη “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας”. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος κρατούμενος στις Φυλακές Λάρισας και ο Διονύσης Μπάκας, είχαν συλληφθεί (08/11 2019) από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από κοινού με τον Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη ο οποίος παραμένει καταζητούμενος, είχαν διαπράξει ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ play στον Χολαργό κατά την οποία είχε τραυματισθεί από τα πυρά του όπλου που έφερε ο συνεργός του.