πλατεία Κοτζιά: Εκλεψαν κάμερα της ΕΡΤ με πρόφαση επεισόδιο

Με πρόφαση επεισόδιο που προκάλεσαν “πολιτες” σε βάρος συνεργείου της ΕΡΤ και έκλεψαν κάμερα ενώ είχαν μεταβεί στην πλατεία Κοτζιά

Έξω από το παλαιό δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά (24/03-19.30) άγνωστοι έκλεψαν την κάμερα του συνεργείου της ΕΡΤ. Το συνεργείο ειχε μεταβεί φωταγώγηση του ιστορικού κτιρίου, οταν “πολίτες” τους προσέγγισαν και ανέβηκαν οι τόνοι για το ρόλο της ΕΡΤ στην ενημέρωση και κατά πόσον αυτή είναι κατευθυνόμενη, με επιτήδειους να εκμεταλεύονται την συγκυρία για να κλέψουν την κάμερα που είχαν αφήσει στο πεζοδρόμιο το συνεργείο- οπερατέρ και ηχολήπτης. Όταν αναζήτησαν την κάμερα διαπίστωσαν την ….απώλειά της. Ενώ από την ΕΡΤ, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν στημένη ένταση από τους “πολίτες” προς το προσωπικό της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Για την κλοπή υποβλήθηκε μήνυση στο ΤΑ Ομονοίας, ενώ εξετάζεται υλικό από κάμερες καταστημάτων αλλά και του Δημαρχείου. Όπως σημειώνεται πρόκειται για μία ακριβή κάμερα και, όπως επισημαίνουν από την Αγία Παρασκευή, είναι λίγο δύσκολο να διατεθεί προς πώληση στην Ελλάδα χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό.