Οι αποκαλύψεις για την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ του Μένανδρου Φουρθιώτη, υπό Εισαγγελική διερεύνηση

Με καταγγελία δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ, σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, νέα δικογραφία για τη διερεύνηση ενδεχόμενα αδικημάτων μεταξύ άλλων της πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση

Ο Μένανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο δυο ερευνών που διεξάγονται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και την Οικονομική Εισαγγελία, θα κληθεί να καταθέσει και ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Στεφανάτου, ο οποίος έλαβε εντολή διερεύνησης από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας μετά από την καταγγελία του δημοσιογράφου και μέλους ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη. Η έρευνα αφορά τη δημιουργία και χρήση πλαστής ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ με την οποία έλαβε παράτυπα διαπιστεύσεις από εννέα Υπουργεία – μεταξύ των οποίων και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ- που του επέτρεπαν την είσοδο και παρέμβαση σε συνεντεύξεις τύπου Υπουργείων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μεταξύ άλλων για τα αδικήματα, της πλαστογραφίας και πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτου, αναμένεται να ζητήσει και την αναφορά της ΕΣΗΕΑ, η οποία σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι ο Μένανδρος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της. Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, και ο φάκελος που είχε υποβάλλει ο Μένανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Βουλή, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε.

Το πλαστό δελτίο του ΕΔΟΕΑΠ που υπέβαλε για να λάβει διαπιστεύσεις
Το παράτυπα χορηγηθέν από το Υπουργείο ΠροΠο δελτίο διαπίστευσης αστυνομικού συντάκτη

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Διαβιβάστηκαν έγγραφα στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση του Μ. Φουρθιώτη.

Οι Υπηρεσίες της Βουλής, δια του Γενικού Γραμματέα της, διαβίβασαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το αίτημα, με τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα, του κ.Μαινάνδρου- Γεωργίου Φουρθιώτη για τη διαπίστευσή του ως κοινοβουλευτικού συντάκτη.

Μεταξύ των εγγράφων που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά εκ μέρους του ήταν και αντίγραφο ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ, η οποία δεν φέρει αριθμό μητρώου, όπως φέρουν οι κάρτες των τακτικών μελών της και σύμφωνα με τη χθεσινή ρητή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι ο εν λόγω πολίτης δεν είναι μέλος της Ένωσης, πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης περί της τυχόν πλαστότητάς της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης ουδέποτε εξέδωσε διαπίστευση στον προαναφερόμενο ως κοινοβουλευτικό συντάκτη».