Καταγγελία στην Εισαγγελια Πρωτοδικων για δημοσιεύματα και καταγγελιες με την πλαστή ταυτότητα ΕΣΗΕΑ του Φουρθιώτη

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ”, για νομική προσφυγή της στην Εισαγγελία, αναφορικά με την υπόθεση του Μένανδρου Γεώργιου Φουρθιώτη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης, «Πριν από λίγο η ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ έκανε αυτό που όφειλε να κάνει η Προεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ από τις 9 Φεβρουαρίου.

Κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της Προϊσταμένης της Εισαγγελιας Πρωτοδικων Αθηνών για να διερευνηθούν τα δημοσιεύματα και οι καταγγελιες για την υπόθεση με την πλαστή ταυτότητα Φουρθιώτη.

Κάναμε αυτό που δεν έκαναν Αντωνιάδου – Καπάκος για την ταυτότητα Φουρθιώτη

Δεδομένου ότι ουδέποτε μας κοινοποίηθηκαν από την Πρόεδρο -παρά τις αλεπάλληλες αιτήσεις μας ως μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τα σχετικά έγγραφα, προσκομίσαμε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν γεγονότα και στοιχεία.

Χθες, οι 6 της πλειοψηφίας (Αντωνιάδου, Καπάκος, Αγατσα, Γυπάκη, Νικολάρα, Διόγος) αποφάσισαν ότι ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ γνωμάτευση DPO για προσωπικά δεδομένα και ραντεβού για να στείλουν θέμα στον Εισαγγελέα.

Επισημαίνουμε εκ νέου, ότι παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε κατ επανάληψη από την Πρόεδρο την επιστολή Φουρθιώτη ουδέποτε μας την κοινοποίησε, μαζί με οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ενδεχομένως κατέχει.

Θεωρούμε χρέος μας να διαφυλάξουμε το όνομα της ΕΣΗΕΑ σε αντίθεση με την Μαρία Αντωνιάδου που για δύο μήνες έχει αφήσει να σέρνεται το ονομα του μεγαλύτερο πνευματικού σωματείου και να κατηγορείτε ο δημοσιογραφικός κλάδος για προσπάθεια συγκάλυψης».