Ο Βασίλης Γκουρούσης, συνελήφθη για την κλοπή από τις θυρίδες του τραπεζικού καταστήματος

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, η διάρρηξη σε θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό, ενώ έχει ήδη συλληφθεί ο 58χρονος  σύζυγος αισθητικού με τηλεοπτική παρουσία στα ΜΜΕ ενώ σε βάρος του ασκήθηκε Ποινική Δίωξη

Με αξιοποίηση ευρημάτων και πειστηρίων, σε πολύμηνες έρευνες με ανάλυση των δεδομένων και συνδυαστική μελέτη των δεδομένων που είχαν καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, στο πλαίσιο της έρευνας για τη διάρρηξη σε τέσσερις θυρίδες και μία απόπειρα διάρρηξης εντός του υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν στη σύλληψη του 58χρονου Βασίλη Γουρούση. Πρόκειται για γνωστό στους κοσμικούς κύκλους, καθώς είναι ο σύζυγος της Τέτας Καμπουρέλη γνωστή από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις ως αισθητικός περιποίησης άκρων.

Η παρουσία του 58χρονου εξακριβώθηκε από εξέταση βιντεοληπτικού υλικού συνδυαστικά με τον εκτιμώμενο χρόνο διάρρηξης των θυρίδων και τα αρχεία του βιβλίου επισκεπτών της τράπεζας . Κατά την ιχνηλάτηση στο χώρο από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας, εντοπίσθηκε και ταυτοποιήθηκε DNA του κατηγορούμενου στις θυρίδες, ενώ μεταξύ των κατασχεμένων πειστηρίων στην κατοχή του 58χρονου στις έρευνες στο σπίτι, το μαγαζί και στη θυρίδα που διατηρούσε στο ίδιο υποκατάστημα της τράπεζας κατασχέθηκε κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας ( η κτήση του οποίου εξετάζεται)  κινητό τηλέφωνο, δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, € 680 και πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών.

Ο 58χρονος Βασίλης Γκουρούσης, σύμφωνα με τα στοιχεία κατά την έρευνα της ΥΑΒΑ, είχε ενοικιάσει στα στοιχεία του θυρίδα, στο τραπεζικό υποκατάστημα, ενώ εκτιμάται ότι σε πρώτο χρόνο είχε αποκρύψει τα κλοπιμαία και σε κάθε του μετάβαση στη θυρίδα τα μετέφερε χωρίς η κίνησή του να κριθεί ύποπτη. Ο κατηγορούμενος ωστόσο αρνείται τις αποδιδόμενες σε εκείνον κατηγορίες ενώ σε βάρος του ασκήθηκε Ποινική Δίωξη και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή (26/03), κατηγορούμενος βάσει της δίωξης που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών.
Η κλοπή στις θυρίδες του υποκαταστήματος της τράπεζας στο Ψυχικό , ανέρχεται στα €5εκ, και είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Νοέμβριο (2020), όταν η ιδιοκτήτρια μιας από τις θυρίδες, μέλος οικογένειας των Βορείων Προαστίων, διαπίστωσε την κλοπή και υπέβαλλε καταγγελία (13/11 2020) στο ΑΤ Ψυχικού , και ακολούθησαν καταγγελίες από σύζυγο γνωστού επιχειρηματία και δύο ακόμη από γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας.

Το ζευγάρι, Τέτα Καμπουρέλη και Βσίλης Γουρούσης, τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου (30/04 2016), μέσα στην τριώροφη μονοκατοικία τους στη Βάρη, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με διαρρήκτες οι οποίοι τους ξύπνησαν και αφού τους ακινητοποίησαν υπό την απειλή όπλων, τους χτύπησαν ενώ αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα που διέθεταν σε χρηματοκιβώτιο, με την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει -κατά δήλωσή τους- τα €100.000.

Για τη διάρρηξη και ληστεία (30/004 2016), είχε συλληφθεί στον Άγιο Δημήτριο (2017) -τότε- 22χρονος Αλβανός κακοποιός, μέλος σπείρας Αλβανών διαρρηκτών με «ποινική δραστηριοποίηση» στα Νότια Προάστια, ενώ μεταξύ άλλων είχαν συμμετοχή σε τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Στα στοιχεία του 28άχρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή, ενώ ο 26άχρονος είχε κριθεί καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές στην Ισπανία. Στην ίδια υπόθεση είχε ταυτοποιηθεί και άλλα τρία μέλη -μεταξύ των οποίων 28άχρονος -τότε – δραπέτης των αγροτικών φυλακών Τίρυνθας (17/03 2016)- ενώ δύο ακόμα ομοεθνείς τους, ηλικίας 25 και 26 ετών, είχαν διαφύγει στην Αλβανία και σε βάρος τους είχαν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης.