“Ο Θεός να είναι μαζί μας για να είναι πιο ασφαλής η κοινωνία”

Με αφορμή την ημέρα μνήμης για το δολοφονημένο Αρχιφύλακα Βασίλη Λελετζή**, παραμονή επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το μήνυμα του Διευθυντή ΤΑ Ιαλυσού Ρόδου*

“Ο κίνδυνος για εμάς δηλαδή για την Ελληνική Αστυνομία είναι παντού. Διαβάστε το παρακάτω γεγονός για να καταλάβετε ότι για εμάς ο κίνδυνος υπάρχει πάντα και παντού.
Δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι μεγαλουπολεις. Δεν είναι μόνο οι Αναρχικοί και τα Εξάρχεια. Δεν είναι μόνο τα Γήπεδα και οι Φανατισμενοι Οπαδοί που προκαλούν επεισόδια. Δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ που κινδυνεύουν. Δεν είναι μόνο τα μεγάλα εγκλήματα του Οργανωμένου Εγκλήματος. Δεν είναι μόνο η Τρομοκρατία. Δεν είναι μόνο ο Ξηρός ο Κουφοντινας ή ο Παλαιοκωστας. Είναι τα περιπολικά μας πάνω απ όλα που πηγαινουν στα επεισόδια μετά από σήμα του Κέντρου R/T 100 ή μετά από ενημέρωση για επεισόδιο απ τον Αξιωματικό Υπηρεσίας. Δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε όταν πάμε σε καυγάδες τσιγγάνων ή σε οικογενειακά επεισόδια. Σε συμπλοκές μεταξύ νεαρών ή οπαδών. Σε φασαρία μεταξύ γειτονων. Όταν εκτελούμε παραγγελία Εισαγγελέα για να πάμε Ψυχασθενεις στο Νοσοκομείο.
Για φανταστείτε έναν Διοικητή ας πούμε πως νιώθει όταν το περιπολικό του πάει σε 10 σήματα ανά βάρδια. Ο κίνδυνος που δεν πληρώνεται με τίποτα. Ο κίνδυνος ζωής και υγείας.
Ειμαστε άνθρωποι είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και παρακαλούμε να αναγνωριστεί η επικινδυνοτητα του επαγγέλματος μας. Όσο για την υγεία μας δεν πιστεύω να υπάρχει πιο στρεσογονο επάγγελμα στον κόσμο.
Ο Θεός να είναι μαζί μας για να είναι πιο ασφαλής η κοινωνία.”

____________________________

* Θέμης Ι Καλαμάτας
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΞΙΑ Νοτίου Αιγαίου

** Ο Αρχιφύλακας Βασίλειος Λελετζής δολοφονήθηκε στη διάρκεια συμπλοκής ιδιωτών (27/10 1986). Γεννημένος το 1953 στην Φθιώτιδα, από το 1986 υπηρετούσε ως Αστυφύλακας στον Αστυνομικό Σταθμό Καλαποδίου Φθιώτιδας. Στις 27 Οκτωβρίου 1986, κατά τη διευθέτηση επεισοδίου μεταξύ ιδιωτών, ένας από τους εμπλεκόμενους του επιτέθηκε με μαχαίρα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Στον Αστυφύλακα Βασίλειο Λελετζή απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του Αρχιφύλακα.