“Ο συνάδελφος νωρίτερα είχε συλλάβει δύο σε ληστεία. Σε καταδίωξη μπηκαν στον καταυλισμό, δέχθηκαν επίθεση από Ρόμα χωρίς να αποσπάσουν τους συλληφθέντες”

Οι τρεις από τους τέσσερις Ειδικούς Φρουρούς έχουν καταθέσει στο Εσωτερικών Υποθέσεων για το περιστατικό

“Ο συνάδελφος είναι μάχιμος αστυνομικός, δούλευε στην περιοχή μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον είχε “απορροφήσει” η περιοχή  γιατί δουλευε αρκετό καιρό. Λίγο πρίν το περιστατικό, είχε συλλάβει δύο άτομα Ρομά δράστες ληστείας. Ακολούθησε καταδίωξης και μπηκαν στο καταυλισμό. Δέχθηκε με την ομάδα επίθεση από Ρόμα, για να τους αποσπάσουν τους κρατούμενους  χωρίς να το καταφέρουν. Δεν δικαιολογείται η πράξη του. Θα έπρεπε να παρουσιαστεί να καταθέσει για το περιστατικό οπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι”, επισημαίνει συνάδελφος του Ειδικού Φρουρού ο οποίος διακρίνεται στο επεισόδιο με τον ανήλικο Ρόμα.

“Στο σημείο που ήταν τοποθετημένη η κάμερα, είναι στέκι τοξικομανών στον καταυλισμό των Ρομά. Έχουν λόγους οι Ρομά να έχουν εκεί τοποθετημένη κάμερα”, αναφέρει αστυνομική πηγή του Nantiareport.gr

Και οι τέσσερις Ειδικοί Φρουροί της ΔΙ.ΑΣ μέλη της ίδιας ομάδας, παρόντες στο περιστατικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με την υπόθεση να διερευνά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι τεσσερις Ειδικοί Φρουροί της ΔΙ.ΑΣ αναζητήθηκαν στα σπίτια τους ωστόσο δεν εντοπίσθηκε ο επικεφαλής της διάταξης στον οποίο αποδίδεται το περιστατικό καθώς εκτιμάται ότι θέλει να αποφύγει το αυτόφωρο.

Όπως αναφέρεται από Ανώτατη  Αστυνομική πηγή ο Ειδικός Φρουρός επικεφαλής της ΔΙΑΣ τον Ιούλιο του 2016 είχε απασχολήσει την Υπηρεσία για επεισόδιο με ζευγάρι ομογενών από το Καζακσταν, όταν οδηγός δεν είχε σταματήσει σε σήμα για έλεγχο, υπέβαλε μήνυση για τη συμπεριφορά του αστυνομικού, με τελεσίδικη αθωωτική απόφαση για τον Ειδικό Φρουρό.