“Ο ανήλικος Ρομά έβρισε και έφτυσε τον επικεφαλήςτης ΔΙ.ΑΣ. Ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του, τον χαστούκισε”

Η εκδοχή για το περιστατικό στο Ζεφύρι  με τον επικεφαλής της ΔΙ.ΑΣ και τον ανήλικο Ρομά, από τους Αστυνομικούς για το επεισόδιο

«Με σήμα κέντρου για απόπειρα διάρρηξης από νεαρούς Ρομά σε σταθμευμένο όχημα πλησίον η Ομάδα μετέβη  στον καταυλισμό της Παναγιας Γρηγορουσης και Αγιου Φανουριου 25 στο Ζεφύρι λίγο πριν τις 15:00 το απόγευμα. Τα χαρακτηριστικά και η περιγραφή ήταν για τα δύο Ρομά του βίντεο. Εντοπίζονται τα ανήλικα  επ’ αυτοφόρω να επιχειρούν σε αυτοκίνητο, κάτω από το υπόστεγο. Τα συγκεκριμένα Ρομά είχαν ξαναπασχολήσει σε άλλο περιστατικό. Έχουν παραβατική συμπεριφορά από τα 8- 9 τους. Δεν πρόκειται απλά για ένα “παιδάκι” ηλικίας 11ετών», σημειώνει αστυνομική πηγή και επισημαίνει, «Το  11άχρονο Ρομά στο Μενίδι δεν είναι το οποιοδήποτε παιδάκι της ίδιας ηλικίας! .. στα 20 είναι “επαγγελματίας” όταν ένα παιδί 20 χρόνων είναι ακόμα “ανειδίκευτος”», σχολιάζει εμφατικά.

«Τι κάνεις εκεί; Πάλι τα ίδια; Την επόμενη φορά που θα σε πιάσω να κλέβεις θα σε χώσω μέσα!», περιγράφει για το περιστατικό Αστυνομικός ενώ υποστηρίζει ότι ο 11άχρονος Ρομά  έβρισε και έφτυσε τον Ειδικό Φρουρό. Ενοχλημένος από τη συμπεριφορά του, ο επικεφαλής της διάταξης της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, τον χαστούκισε. Τα πληρώματα αποχώρησαν από το σημείο και τα ανήλικα Ρομά επέστρεψαν στα σπίτια τους με τον 11άχρονο να ενημερώνει την οικογένεια για το περιστατικό.

Σχεδόν δύο ώρες αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα παρουσιάστηκε ο πατέρας με τον 11άχρονο με μώλωπες και αιμορραγία, καταγγέλλοντας τον επικεφαλής της ΔΙΑΣ για βιαιοπραγία. Ωστόσο οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι με ένα χαστούκι δεν θα παρουσίαζε την εικόνα που εμφάνισε αφήνοντας αιχμές για “σκηνοθετημένη” ιστορία των Ρομά με δόλο. Επίσης υποστηρίζουν ότι όφειλε ο επικεφαλής διάταξης  της ΔΙ.ΑΣ να προχωρήσει σε εγγραφή και σύλληψη του ανήλικου ώστε να προκύπτουν από την Υπηρεσία τα πραγματικά περιστατικά.

Κατά την εξέτασή τους, οι  τρεις της ΔΙΑΣ- ένας προερχόμενος από “επιστροφή” της Υπηρεσίας Επισήμων  και δύο Ειδικοί Φρουροί της τελευταίας σειράς-ορκίστηκαν πριν δύο εβδομάδες- οι οποίοι ήταν μαζί με τον 30άχρονο Ειδικό Φρουρό προϊστάμενο της Ομάδας,  ισχυρίστηκαν ότι δεν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και την έκβασή τού, και ήταν ο λόγος που δεν αντέδρασαν.

Αστυνομικές πηγές αποδίδουν στον 11άχρονος εμπλοκή σε υποθέσει κλοπών από αυτοκίνητα, ενώ φέρεται η οικογένεια να έχει απασχολήσει τις Αρχές για εμπορία ναρκωτικών.