Νέα Ιωνία: Αποτροπή οπαδικής συμπλοκής σε ραντεβού απο την ΕΛΑΣ- Μεταξύ των 87συλληφθέντων 62ανήλικοι

Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν πλησίον του γηπέδου της Νέας Ιωνίας οργανωμένους οπαδούς του Ά τοπικού πρωταθλήματος σε προγραμματισμένο ραντεβού για συμπλοκή και προχώρησαν σε προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις

Οι Αστυνομικοί εντόπισαν (01/10-16.00) πλησίον του γηπέδου της Νέας Ιωνίας, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες ενώ έφεραν ξύλα και ράβδους, και τους προσήγαγαν. Σε συνέχιση των αναζητήσεων, σε άλλο σημείο της περιοχής, εντοπίστηκαν επιπλέον 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της ΔΡΑΣΗ, τα άτομα προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Κατά την προανακριτική έρευνα, διαπιστώθηκε, ότι πρόκειται για οπαδούς του ΑΟ Νέας Ιωνίας και ΑΕ Ηρακλείου,  με τις ομάδες τους να έχουν προγραμματισμένο αγώνα στο Ά Τοπικο Πρωτάθλημα στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας.

Οι συλληφθέντες –κατά περίπτωση- κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης. Σε βάρος όλων των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.