Κρήτη: Επεισόδια στο κέντρο της πόλης- Πετροπόλεμος και δακρυγόνα από αντιεξουσιστές για να “κρατήσουν” κατάληψη ης πρώην κλινικής Ευαγγελισμός

Στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του κτηρίου στο οποίο στεγαζόταν η πρώην κλινικής Ευαγγελισμός, οι αντιεξουστές προκάλεσαν σοβαρά επεισόδιο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Νέα ένταση προκλήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (02/10) στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης, όταν ταραξίες επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς οι οποίοι είχαν διατεθεί σε Μέτρα Τάξης, μετά την εκκένωση το πρωί του Σαββάτου (01/10) της κατάληψης στο κτήριο της πρώην κλινικής Ευαγγελισμός.

Με ρίψη χημικών οι αστυνομικοί προχώρησαν σε απώθηση των δραστών ωστόσο η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, έγινε αποπνικτική.

Η κατάληψη της πρώην κλινικής Ευαγγελισμός στο Ηράκλειο της Κρήτης, λειτουργούσε για περισσότερα από 22 χρόνια, από αντιεξουσιαστές οι οποίοι είχαν δημιουργήσει αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.

Είχε προηγηθεί πορεία από τους οργανωμένους ταραξίες του χώρου, σε διαμαρτυρία στο κέντρο του Ηρακλείου, με τους αντιεξουσιστές να επιχειρούν εισβολή σε χώρο όπου ήταν σε εξέλιξη ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Επικράτησε ένταση, και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν έντονη παρουσία στο σημείο απώθησαν τους ταραξίες με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Είχε προηγηθεί το πρωί του Σαββάτου (01/10) προγραμματισμένη επιχείρηση σε εκκένση του κτηρίου της πρώην κλινικής Ευαγγελισμού, από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Τ.Ε.Κ.Α.Μ.) Κρήτης. Στο εσωτερικό του κτηρίου εντοπίστηκαν 10 άτομα τα οποία προσήχθηαν ενώ κατασχέθηκαν 29 ρόπαλα, τσεκούρι, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, δελτία ταυτότητας που δεν ανήκουν στους συλληφθέντες, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κιβώτια με πέτρες και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, με Εισαγγελική εντολή.