Άγιος Παντελεήμονας:  Σεσημασμένος ο δράστης της δολοφονίας του Γεωργίου- Τον είχαν προσκαλέσει σε έξοδο για τα γενέθλια της κόρης τους

Σεσημασμένος ο 74χρονος δράστης της δολοφονίας του πατέρα από τη Γεωργία και του τραυματισμού της συζύγου του με το ίδιο όπλο μέσα στο διαμέρισμα τους

Ενώπιον του Εισαγγελέα αναμένεται να μεταχθεί το πρωί της Δευτέρας (02/10) ο 74χρονος δράστης της δολοφονίας του 50χρονου Γεωργιανού και τον τραυματισμό της 45χρονης ομοεθνούς συζύγου του μέσα στο διαμέρισμά τους, μπροστά στην ανήλικη κόρη τους και δύο φίλες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, ο 74χρονος είναι σεσημασμένος για κλοπές, διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων, σωματικές βλάβες, επιθέσεις και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Είχε συλληφθεί τρεις φορές στο παρελθόν, η πρώτη σύλληψή του 2009, η δεύτερη το 2013 και η τρίτη το 2021 ωστόσο κυκλοφορούσε ελεύθερος.

«Σαν κάτι να με ώθησε»

Ο 74χρονος δράστης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και της παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Φέρεται να ισχυρίζεται στην προανακριτική απολογία του, «Δε φταίω εγώ. Φταίει αυτό που μου έριξαν στο ποτό. Το ήπια και έγινα χάλια και έτσι πήγα σπίτι τους. Εξαιτίας αυτού τον σκότωσα. Σαν κάτι να με ώθησε».

Ο δράστης είχε δεχθεί πρόσκληση απο το ζευγάρι των Γεωργιανών,  σε έξοδο για τα γενέθλια της κόρης του 50χρονου θύματος. Οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ κι επέστρεψαν μεθυσμένοι στα διαμερίσματά τους.

«Αρχικά ακούστηκαν ουρλιαχτά παιδιών και μιας γυναίκας και μετά αρκετοί πυροβολισμοί. Στη συνέχεια βγήκαν στον δρόμο τρία κοριτσάκια που έλεγαν ότι ο κύριος αυτός ήταν οικογενειακός φίλος και ήταν μαζί τους σε μια γιορτή και γύρισαν να συνεχίσουν το πάρτι στο σπίτι. Αυτός ο κύριος χτύπαγε το κουδούνι και ζητούσε τον λόγο τι του έβαλαν στο ποτό του και κάτι τέτοια» ανέφερε στην κατάθεσή του περίοικος .

Ο 74χρονος όπως έχουν καταθέσει η σύζυγος και η κόρη του του θύματος, με φωνές απειλούσε ότι θα σκοτώσει και τα ανήλικα κορίτσια που ήταν στο διαμέρισμα της οικογένειας απο τη Γεωργία. Υπο τον κίνδυνο ζωής για τις ανήλικες, η 45χρονη μητέρα επιχείρησε να του αποσπάσει το όπλο με το δράστη να την πυροβολεί  τραυματίζοντάς την στην ωμοπλάτη.

«Γύρω στις 2:30, τρεις παρά ήταν, ακούμε τέσσερις πυροβολισμούς και σε κάποια φάση το μικρό να φωνάζει “βοήθεια, βοήθεια σκοτώνουν τον πατέρα μου”», ανέφερε αυτήκοος μάρτυρας.

«Φονιά, φονιά, βοήθεια σκότωσες τον πατέρα μου. Καλούσε τους γείτονες σε βοήθεια. Βέβαια εκείνη την ώρα οι περισσότεροι γείτονες κοιμόντουσαν», περιέγραψε άλλος περίοικος.