Ναύπλιο: Εγκλεισμό στις φυλακές Δομοκού για τον λαθρομετανάστη εξτρεμιστή του ISISI από το Ταζικιστάν

Με απόφαση του Αντεισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, αποφασίστηκε η προφυλάκιση και εγκλεισμός του καταζητούμενου με Ερυθρά Αναγγελία για συμμετοχή στις Τάξεις του ISIS

Συνελήφθη σε έλεγχο από Αστυνομικούς της τοπικής ΔΑ Αρκαδίας, ο 27άχρονος λαθρομετανάστης από το Τατζικιστάν, καταζητούμενος με Διεθνή Ερυθρά Αναγγελία ως ύποπτος για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές ενέργειες του ISIS, και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία του Ναυπλίου. Με απόφαση του Αντιεισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, κρίθηκε προφυλακιστέος και αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του στις Φυλακές του Δομοκού .

Στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ο 27άχρονος από το Τατζικιστάν φέρεται να έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στις Τάξεις του ISIS και απέδωσε την έκδοση εντάλματος σύλληψής του, σε πολιτική δίωξή του από την Κυβέρνηση της χώρας του, καθώς η σύζυγός του είναι αδελφή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν. Όπως σημειώνεται στο ενημερωτικό του Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης της Interpol, εκκρεμεί σε βάρος του 27άχρονου από το Τατζικιστάν, καταδίκη 15 ετών για τρομοκρατία.

Για τις Ελληνικές Αρχές ο 27άχρονος λαθρομετανάστης, ήταν πολιτογραφημένος πρόσφυγας από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, και είχε λάβει πολιτικό άσυλο. Τα τελευταία τρία χρόνια, διαβιούσε σε διαμέρισμα με εκμίσθωση από ΜΚΟ στην Τρίπολη της Αρκαδίας, με την “αντικαθεστωτική” αδελφή του Αρχηγού της αντιπολίτευσης της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν, σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους.  Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Ελληνικές Αρχές, πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι, o 27άχρονος θεωρείται φανατικό μουσουλμάνο με καταγωγή από το Τατζικιστάν -κράτος στην Κεντρική Ασία, στα σύνορα Αφγανιστάν, Κίνας, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν – χωρίς να έχει προκύψει συμμετοχή του σε εξτρεμιστικές ενέργειες, ωστόσο το 2016 είχε ταξιδέψει μέσω Τουρκίας στη Συρία όπου φέρεται αν εντάχθηκε, εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε με τον ISIS σε πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ.