Χρυσοχοΐδης: «Ο εχθρός είναι ο ιός, όπλα του οι συναθροίσεις, οι πλατείες, τα πάρτι. Το Πολυτεχνείο δεν θα αποτελέσει εξαίρεση» (video)

Σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, με τη συμμετοχή των Υπουργών

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου (06/11), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, τόνισε, ότι «Ο εχθρός είναι ο ιός, τα όπλα του είναι οι συναθροίσεις. Οι δρόμοι ,οι πλατείες, τα βράδια, τα πάρτι, δεν μπορούν να υπάρχουν. Από αυτό εξαρτάται η ζωή μας, η επιβίωση. Απευθύνω έκκληση. Μην βγαίνετε, μην συναθροίζεστε. Ταυτόχρονα απευθύνω προειδοποίηση. Θα ελέγχουμε παντού, με επιμονή, σταθερότητα, αυταπάρνηση. Θα προστατεύσουμε την κοινότητα, θα διαφυλάξουμε τη ζωή».

Ενώ αναφορικά με τις εκδηλώσεις για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε, «Το 2020 τις μέρες που μας ενώνουν, δεν τις γιορτάσαμε μαζί. Δεν γιορτάσαμε 25η Μαρτίου, Πάσχα, 28η Οκτωβρίου. Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Να το γιορτάσουμε συμβολικά, με κατάνυξη και σεβασμό, όπως και τις άλλες επετείους. Και ας δώσουν τα Μέσα, όλα τα Μέσα, περισσότερη φωνή σε όσους επιζητούν την έκφραση για την ημέρα της Επετείου».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, «Το δεύτερο κύμα το περιμέναμε. Σαρώνει όλη την Ευρώπη. Η μάχη είναι να κρατήσει λίγο, να φύγει και να μην ξανάρθει. Για να αντέξουμε, χρειάζεται να προσέξουμε. Με άλλα λόγια ΠΡΕΠΕΙ να τηρήσουμε τα μέτρα.
Η Πολιτεία κάνει ότι γίνεται κι ότι μπορεί. Ενισχύονται οικονομικά οι πληγέντες, ενισχύεται το σύστημα υγείας, ελέγχεται η εφαρμογή των μέτρων. Η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους μέρα νύχτα για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων. Από τον Μάρτιο είναι στους δρόμους. Η Αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας. Τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε ΜΑΖΙ, μάχη-μάχη, βήμα-βήμα. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλους: Για εσάς στο σπίτι, για εμάς στον δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά.