Τρίπολη, Αρκαδία: Σύλληψη άνδρα από το Τατζικιστάν με Ερυθρά Αναγγελία για συμμετοχή στον ISIS- Ζούσε τρία χρόνια σε σπίτι ΜΚΟ

Καταζητείται με Διεθνή Eρυθρά αναγγελία για συμμετοχή στον ISIS και ζούσε με την κάλυψη ΜΚΟ σε διαμέρισμα που του είχε παραχωρηθεί

Τρία χρόνια δήλωνε “πρόσφυγας” και διαβιούσε σε διαμέρισμα με εκμίσθωση από ΜΚΟ στην Τρίπολη της Αρκαδίας, ενώ ο 27άχρονος λαθρομετανάστης από το Τατζικιστάν, ήταν καταζητούμενος με Διεθνή Ερυθρά Αναγγελία της Interpol ως ύποπτος για συμμετοχή στon ISIS, όπως προέκυψε κατά την εξακρίβωση στην ταυτοποίηση στοιχείων του. Ο ίδιος εντοπίσθηκε σε δειγματοληπτικό έλεγχο από Αστυνομικούς της τοπική Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας στην περιοχή της Τρίπολης και προσήχθη.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Ελληνικές Αρχές, πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι, o 27άχρονος από το Τατζικιστάν -κράτος στην Κεντρική Ασία, στα σύνορα Αφγανιστάν, Κίνας, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν – θεωρείται φανατικό μουσουλμάνο, χωρίς να έχει προκύψει συμμετοχή του σε εξτρεμιστικές ενέργειες. Ωστόσο το 2016 είχε ταξιδέψει μέσω Τουρκίας στη Συρία όπου φέρεται να εντάχθηκε, να εκπαιδεύτηκε και να συμμετείχε στον ISIS σε πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ.

Ως λαθρομετανάστης το 2017 πέρασε από την Τουρκία στη Λέσβο, κατεγράφη από τους υπαλλήλους της πρώτης υποδοχής και εντάχθηκε στο ΚΥΤ της Μόριας. Με τη συνδρομή ΜΚΟ ταξίδεψε ως “πρόσφυγας” στην Αθήνα και ζήτησε άσυλο. Πολιτογραφήθηκε πρόσφυγας, του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε (2018) στην Τρίπολη όπου και εγκαταστάθηκε, με τα τέσσερα παιδιά του και την σύζυγό του, σε διαμέρισα εκμισθωμένο από ΜΚΟ.  Σύμφωνα με τη Δημοκρατία του Τατζικιστάν, είναι παντρεμένος με “αντικαθεστωτική” , καθώς πρόκειται για την αδερφή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης .

Ο 27άχροος λαθρομετανάστης, συνελήφθη δυνάμει του εντάλματος και παραπέμφθηκε (05/11) ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου συνοδεία της ΕΚΑΜ. Η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.