Μοσχάτο: Η διεκδίκηση του απωθημένου, τα ποινικά δικαστήρια και η συμπλοκή που οδήγησε στο θάνατο και τη σύλληψη

Το απωθημένο και η διεκδίκηση, η αντιπαράθεση των δύο ανδρών προκάλεσε τη συμπλοκή που οδήγησε στο έγκλημα και τον κατ ομολογίαν δράστη στη σύλληψη.

Λίγο μετά τις 13.30 (24/03) ο Βασίλης Τσαγκάρης συνοδεία Αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής μεταγόταν στη Σήμανση  (ΔΕΕ) και από εκεί στο κτήριο 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να παραστεί ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος θα αποφανθεί για την ποινική του μεταχείριση ως κατ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 47άχρονου Μάκη Λουκόπουλου (24/03)

Ήταν ο ίδιος, ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, οποίος σε ραντεβού με τον Μακη Λουκόπουλο, το βράδυ της Πέμπτης (23/03) για άλλη μια φορά θα επιχειρούσαν να επιλύσουν τις όποιες διαφορές μεταξύ τους.

Στην αγκαλιά του αυτή τη φορά δεν κρατούσε το γάτο που είχε πάντα συντροφιά του. “..Ο Μπιλης, μετά το τροχαίο το 2002, είχε βρει ένα γατάκι, δεν είχε το ένα του ποδαράκι, το είχε μαζέψει και το ειχε μαζί του. Πάντα στα πόδια και εκεί μαζί του το είχε.. Ίσως γιατί ήταν και το δικό του πρόβλημα, το ‘χε για “γουρι” του”, αναφέρει αποστρατος της Αστυνομίας Πόλεων που γνωρίζει την οικογένεια του 39άχρονου παραολυμπιονίκη. Έμαθε για τη σύλληψή του το πρωί, από την τηλεόραση, όπως οι περισσότεροι στη γειτονιά που μεγάλωσε. Αν και ο ίδιος έχει ομολόγησε ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, κανείς δε δείχνει να θέλει να πιστέψει ότι ο 39άχρονος διέπραξε αυτό το έγκλημα.

Λουκόπουλος

Ο Μάκης Λουκόπουλος έφτασε με το scooter του, ενώ ο Βασίλης Τσαγκάρης πλησίαζε η ώρα (23/03-22.30) να κλείσει το πρακτορείο ΠροΠο που διατηρεί στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο. Η αρχική κουβέντα μεταξύ των δύο ανδρών παρεκτρέπεται καθώς η συζήτηση περιστρέφεται σε ένα προσωπικής διευθέτησης ζήτημα. Αφορμή σύμφωνα με τον δικηγόρο σε παλαιότερα ποινικά δικαστήρια του 47άχρονου Μάκη Λουκόπουλου, η πρόθεση του Βασίλη Τσαγκάρη να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της τεως συζύγου του, στην επικείμενη δίκη του πρώην ζεύγους για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους. Ο 47άχρονος Μακης Λουκόπουλος, πίεζε τον 39άχρονο παραολυμπιονίκη να δηλώσει ψευδώς ότι διατηρούσαν σχέση με την τεως σύζυγό του και τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.

Screenshot_20170324-013958

Κατα το παρελθον ο 47άχρονος Μάκης Λουκόπουλος, αντιμετώπιζε βαριές ποινικές κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απειλή, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξύβριση, καθως ειχε σχηματισθεί δικογραφίας σε βάρος του μετά από μηνύσεις της τεως συζύγου του. Εξαιτίας της ποινικής δικογραφίας που είχε σχηματισθεί σε βάρος του, ανακλήθηκαν στις 5 Αυγούστου 2016, η άδεια Σκοπευτικού Συλλόγου τον οποίο είχε ιδρύσει καθώς και άδειες οπλοφορίας για τρία πιστόλια, δύο τυφέκια και μία σκοπευτική διόπτρα, που νόμιμα κατείχε.

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες στο εσωτερικό και το εξωτερικό του πρακτορείου ΠροΠο.  Ωστόσο το υλικό κατά την επεξεργασία του, “διακόπτεται” κατα την είσοδο του Μάκη Λουκόπουλου στο πρακτορείο ΠροΠο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καθ ομολογίαν δράστη παραολυμπιονίκη κολύμβησης Βασίλη Τσαγκάρη, στην πρώτη απολογία του, ο 47άχρονος απείλησε την ακεραιότητά του με το πιστόλι που έφερε στην κατοχή του. Ο 39άχρονος αντέδρασε, επιχείρησε να αποσπάσει το όπλο από τα χέρια του και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, εκπυρσοκρότησε και με το πιστόλι στην κατοχή του (πλεον), πυροβόλησε επανειλημμένα κατά του Μάκη Λουκόπουλου. Ωστόσο, ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης φέρεται κατά την εξέταση του, να παραδέχθηκε ότι κατείχε το όπλο των 22mm παράνομα την τελευταία πενταετία και το έφερε μαζί του, στο αναπηρικό αμαξίδιο για την ασφάλεια του.

Στη σκηνή εγκλήματος κατασχέθηκε το πιστόλι zastava των 22mm, πέντε κάλυκες του ίδιου διαμετρήματος, και 4 φυσίγγια. Δύο ακομα φυσίγγια, κατασχέθηκαν στο πορτοφόλι του 39άχρονου παραολυμπιονίκη.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης, μετά το βαρύτατο τραυματισμό του 47άχρονου ξενοδόχου, κατέβασε τα ρολά, στο πρακτορείο ΠροΠο, και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του και αποκάλυψε στη μητέρα του την πραξη του.

Αν και βαρύτατα τραυματισμένος ο 47άχρονος Μάκης Λουκόπουλος, επικοινώνησε με την Άμεση Δράση  μέσα απο το πρακτορείο, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του από πυροβόλο, στην διεύθυνση και το πρακτορείο ΠροΠο χωρίς περισσότερες διευκρινήσεις με τη γραμμή να διακόπτεται απότομα.

Λουκόπουλος

Πληρώματα της Άμεσης Δράσης διέκριναν μέσα από τα στόρια τραυματία τον 47άχρονο πεσμένο στο δάπεδο. Χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να παραλάβουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ τον πολυτραυματία. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου ενέπνευσε λίγο αργότερα.

Ενώπιον του Εισαγγελέα και του Ανακριτή, αναμένεται να παραθέσει τους υπερασπιστικους ισχυρισμούς του προκειμένου στη συνέχεια να αποφανθούν για την ποινική του μεταχείριση ως κατ ομολογίαν δράστη του εγκλήματος.