Καραβόμυλος Στυλίδας: Δις ισόβια στο ζευγάρι για τη δολοφονία 75άχρονου

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας εκδικάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας του 75άχρονου Κώστα Ζήση, με 12μαχαιριες, στον Καραβόμυλο Στυλίδας.

Ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα καταδικασε ρο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας την 31άχρονη οικιακή βοηθό, τον 42άχρονο σύντροφό της και τον συνομήλικο φίλο του ζευγαριού. Το Δικαστήριο καταδίκασε τον 42άχρονο σύντροφο της οικιακής βοηθού ως φυσικό αυτουργό και για άμεση συνέργεια τους άλλους δύο κατηγορούμενους.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην οικιακή βοηθό και το σύντροφό της οι οποίοι καταδικάστηκαν σε δις ισόβια και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Στον τρίτο κατηγορούμενο, φίλο του ζευγαριού, ο οπιος στην απολογία του ομολόγησε στους Αστυνομικούς τις πράξεις τους, το Δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη του και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 18 ετών με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 5 έτη, με ανασταλτικό χαρακτήρα και εφεσιβάλλιμη με περιοριστικούς όρους.

Ο 75άχρονος Κώστας Ζήσης, είχε ανοίξει την πόρτα στους δολοφόνους του (22/011 2012) το βράδυ της Κυριακής 22 Νοεμβρίου,  καθώς αναγνώρισε την οικιακή του βοηθό.