Μοσχάτο: Ο ΠαραΟλυμπιονίκης της κολύμβησης ομολόγησε το έγκλημα μεσα στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ ιδιοκτησίας του

Αποδέχθηκε  την πραξη του και συνελήφθη ως κατ ομολογίαν δράστης για το θανάσιμο τραυματισμό 47άχρονου, με τον οποίο προηγήθηκε επεισόδιο μέσα στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρεί στο Μοσχάτο. Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης συνελήφθη.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης στα 50m πρόσθιο της SB3, Βασίλης Τσαγκάρης, βρίσκεται κρατούμενος από το βράδυ της Πέμπτης  (23/03) στην Ασφάλεια Αττικής, ως δράστης της δολοφονίας του 47άχρονου, Μάκη Λουκοπουλου με τον οποίο αναφέρει είχε προσωπικές διαφορές.

Ήταν το βράδυ της Πέμπτης  (23/03-22.45) όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης λαμβανει κλήση για τραυματισμό ατόμου σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην οδό Μακρυγιάννηστο Μοσχάτο. Η αρχική εκτίμηση παραπέμπει σε ληστεια, μς τραυματία τον πράκτορα. Τα πρώτα πληρώματα της ΔΙΑΣ που βρίσκονται στην οδό που είχε αναφερθεί στο τηλεφωνικό κέντρο τη διατρεχουν σε όλο το μήκος της, και εντοπίζουν τέσσερα κλειστά πρακτορεία ΠροΠο. Ήταν η παρατήρηση πληρώματος καθώς μέσα από τα ρολά του πρακτορείου της οδού Μακρυγιάννη στο ύψος της Ποσειδώνος στο Μοσχάτο, διέκρινε άνδρα, αιμόφυρτο και πεσμένο στο πάτωμα. Άμεσα στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και έξοδος της Πυροσβεστικής να ανοίξει τα ρολά για να εισέλθουν στο εσωτερικό να παραλάβουν τον τραυματία.

received_10155057566958286

Το θύμα όπως διακριβώθηκε, ήταν ο 47άχρονος (αναφερθηκε ως υπάλληλος της επιχείρησης, ωστόσο δεν προκύπτει επαγγελματική σχέση των δύο ανδρών καθώς από την εξακρίβωση στοιχείων του, προκύπτει ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στον Πειραιά σε διάσταση με τη σύζυγό του) Μακης Λουκοπουλος, κι έφερε βαρύτατο τραυμα από πιστόλι  (22mm) στο κεφάλι και το θώρακα. Ωστόσο το γεγονός ότι το κατάστημα ήταν ασφαλισμένο και τα ρολά κατεβασμένα περιέπλεκε την υπόθεση ως προς τις συνθήκες τραυματισμού του άνδρα, τα στοιχεία της ταυτότητας του, και τα ακριβή γεγονότα.

Το βιντεοληπτικό υλικό αποκάλυψε τα πραγματικά γεγονότα. Ο αιμόφυρτος άνδρας, οπως διακριβώθηκε, είχε μεταβεί λίγο νωρίτερα στο χώρο, με το μικρού κυβισμού δίκυκλο το οποίο στάθμευσε έξωτερικά και μπήκε στο εσωτερικό του. Ακολούθησε διαπληκτισμός και στη συνέχεια ο πυροβολισμός με τον υπάλληλο να σωριαζεται στο έδαφος καθώς είχε δεχθεί πυρά από 22άρι στο κεφάλι. Σοβαρά τραυματία τον εντόπισαν οι Αστυνομικοί.

received_10155057566928286

Μαρτυρία κατοίκου, σε αναζήτηση του ιδιοκτήτη του πρακτορείο, κατ ονόμασε τον παραολυμπιονίκη της κολύμβησης ο οποίος και αναζητήθηκε στο σπίτι του. Αστυνομικοί της Ασφάλειας βρέθηκαν μπροστά στον 39άχρονο Βασίλης Τσαγκάρης, ο οποίος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και ομολόγησε την πραξη του.

Όπως υποστηρίζει ο Βασίλης Τσαγκάρης, η μεταξύ τους αντιπαράθεση προκάλεσε το θύμα ο οποίος έφερε στην κατοχή του το όπλο, τον απείλησε, με τον 39άχρονο να του το αποσπά και από τα πυρά να τον τραυματίζει- στο θώρακα και το κεφαλι- θανάσιμα. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο εξετάζονται ως προς τα πραγματικά γεγονότα ενώ και η κατοχή του Zastava το οποίο κατασχέθηκε ως όπλο του εγκλήματος εξετάζεται από το αρμόδιο τμήμα όπλων της Ασφάλειας Αττικής ως προς την νόμιμη (ή μη) κατοχή του.

Τα πρωτα πληρωματα της Άμεσης Δράσης κι ενω αναζητούσαν το πρακτορείο ΠροΠο, είχαν δει τον παραολυμπιονίκη να αποχωρεί από το σημείο,  καθώς το σπίτι του βρίσκεται σε μικρή απόσταση, χωρίς ωστόσο να αντιληφθούν την εμπλοκή του στην υπόθεση.  Στη συνέχεια και κατα τη διερεύνηση της υπόθεσης, αναγνωρισαν τον 39άχρόνο Βασίλης Τσαγκάρης.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης συνελήφθη και ο ίδιος απέδωσε σε προσωπικές διαφορές μεταξυ τους, με αφορμή την αντιπαράθεση που είχαν για την ίδια γυναίκα, το κίνητρο της δολοφονίας.

2240_1021990236095_9512_n

Ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, βρισκεται υστερα από αυτοκινητικό ατύχημα το 2002, με παραπληγία, σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, ενώ επέστρεφε από προπόνηση που έκανε στη θάλασσα εξετράπη της πορείας του, ανετράπη σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα.

Screenshot_20170324-013958

Το 2004 ξεκινάει την ενασχόλησή του με την κολύμβηση στον “Ηρόδικο” Μοσχάτου, και στη συνέχεια κατακτά παγκόσμιες διακρίσεις και κατατάσσεται 6ος στους πΟΑ του Πεκίνο και του Λονδίνου ενώ κατακτά την τριτη θεση στην παγκόσμια κατάταξη (2012) της κατηγορίας του  (SB3- 50m  πρόσθιο).

Ο 29άχρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, έντονα δραστήριος, το 2010, είχε κατέλθει ως υποψήφιος στο συνδυασμό ”Πειραιάς Πολιτών Καθαρή συμφωνία” .

Ο ίδιος σε ειδική εκδήλωση, είχε αναφερθεί στις ανθρώπινες υπερβάσεις που ειχε ο ίδιος προβεί ώστε να πετύχει τους στόχους του, αναδεικνύοντας την ανθρώπινης θέλησης.

Με τη σε βάρος του ποινική δικογραφία, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ο 39άχρονος παραολυμπιονίκης, Βασίλης Τσαγκάρης, αναμένεται να μεταχθεί  (24/03) ενώπιον του Εισαγγελέα.