Μονή Πετράκη: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή για την επίθεση στους Μητροπολίτες

Η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, επίθεσης σε βάρος των Μητροπολιτών στην Μονή Πετράκη το περασμένο καλοκαίρι, μετέτρεψε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για τον προφυλακισμένο δράστη καθαιρεμένο Ιερομόναχο

Αντιμέτωπος με την κακουργηματική απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βρίσκεται ο καθαιρεμένος Ιερομόναχος ο οποίος επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος Μητροπολιτών μέσα στη Μονή Πετράκη, και έλαβε δια του συνηγόρου του κλήτευση και προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον Της, την ερχόμενη Τρίτη (02/11). Η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προχώρησε στην αναβάθμιση της κατηγορίας της βαριάς σκοπούμενης σωματική βλάβη, συνδυαστικά από τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία, τις καταθέσεις των Μητροπολιτών και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι το υγρό που χρησιμοποίησε για την επίθεση ήταν βιτριόλι.

Η Δικαστική Λειτουργός μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του δράστη καθαιρεμένου Ιερομονάχου, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιο. Ενώ υπάρχει και το δεδικασμένο της καταδίκης της “βιτριολίστριας” Έφης Κακαρατζουλα, στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» σχολίασε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.