Κολωνάκι: Ιερομόναχος απο τη Μητρόπολη της Βέροιας ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στο Συνοδικό Δικαστήριο της Μονής Πετράκη (φωτο)

Η επικύρωση της καθαίρεσής του, προκάλεσε το μένος στον 37χρονο ιερομόναχο  της Μητρόπολης Βέροιας και επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου που διεξαγόταν στη Μονή Πετράκη

Με την ανακοίνωση της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ο  37χρονος ιερομόναχος της Μητρόπολης Βέροιας, Θεοφυλακτος Κόμπος, επιτέθηκε με το καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες της Έδρας και επιχείρησε να αποχωρήσει από την αίθουσα. Ο Αστυνομικός σκοπός της Μονής Πετράκη άκουσε τις φωνές κι ενημέρωσε ασυρματικά για ενισχύσεις. Στην προσπάθειά του να τον ακινητοποιήσει δέχθηκε επίθεση με το καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.

Ο 37χρονος ιερομόναχος της Μητρόπολης Βέροιας συνελήφθη ως δράστης της επίθεσης με καυστικό υγρό

Η υπόθεση που εξεταζε το Συνοδικό Δικαστήριο αφορούσε εμπλοκή του ιερομοναχου Θεοφύλακτου Κόμπου, σε διακίνηση ναρκωτικών, πράξη για την οποία είχε συλληφθεί και σε βάρος του είχε ασκηθεί Ποινική Δίωξη. Στις 14 Ιουνίου του 2018, ο (τότε) 34χρονος ιερέας είχε διοριστεί και λειτουργούσε στο Καλοχώρι, Αλεξάνδρειας  Ημαθίας, συνελήφθη με 1.8g κοκαΐνης “κατω” από το ράσο του, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας είχαν πληροφορηθεί και τον σταμάτησαν για έλεγχο ενω επέβαινε στο όχημά του. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, του ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για κατοχή ναρκωτικών, και αφέθηκε ελεύθερος.

Ιεραρχικοί κύκλοι αναφέρουν ότι στη συνέχεια μετακινήθηκε να ασκήσει τα ιεραρχικά  του καθήκοντα στο χωριό της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας. Καταγγελίες των ενοριτών απέδιδαν στο νεαρό εφημέριο οικονομικές παρατυπίες και ακολουθησαν επεισόδια με παρέμβαση της αστυνομίας. Ο ιερέας τέθηκε πρόσκαιρα σε αργία, ωστόσο με αίτημα που υπέβαλαν οι ενορίτες απομακρύνθηκε από τα ιεραρχικά καθήκοντά του.

Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος, από τη Βέροια, ως δράστης, συνελήφθη απο ΔΙΑΣ που βρέθηκε άμεσα στη Μονή Πετράκη από τον Ευαγγελισμό.

Ο δράστης κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.