ΜΟΔ Ρεθύμνου: Σε εξέλιξη η δίκης για τη δολοφονία της Αμερικανίδας Βιολόγου- Αστυνομικός: “Μας είπε ότι ασχολείται με σατανισμό”

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας της Suzanne Eaton, στα Χανιά. Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που ασχολήθηκε με την εξιχνίαση της υπόθεσης και συμμετείχε στις έρευνες από την πρώτη ημέρα της δήλωσης της εξαφάνισης.

Η έρευνα ξεκίνησε από το υλικό των καμερών, την τελευταία φορά εθεάθη με αθλητική περιβολή να φευγει προς τα Αφράτα. Το αυτοκίνητο του κατηγορουμένου εντοπίστηκε από την κάμερα της ορθόδοξου Ακαδημίας. «Ξεκινήσαμε την έρευνα όλων των προσώπων που είχαν φυσική παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο. Από τις κάμερες είχαμε δει το λευκό αυτοκίνητο και ήταν ένα ιδιαίτερο αμαξι. Βλέποντας το αμαξι να περνάει από την κάμερα, τον καλέσαμε να καταθέσει καθώς ήταν ένας από τους υπόπτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε απασχολήσει τις αρχές μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να παρενοχλήσει γυναίκες με το αυτοκίνητο του, οι οποίες δεν είχαν καταγγείλει κάτι στην αστυνομία, ενώ μας υπέδειξε και τα σημεία όπου είχε γινει η προσπάθεια. Στην αρχή, όταν τον προσαγαγαμε αρνήθηκε την παρουσία του στον χώρο».

Παράλληλα, τόνισε ότι ήταν επτά μέτρα βάθος στο καταφύγιο και ότι οδηγήθηκαν στο σημείο μετά τις υποδείξεις του κατηγορούμενου. Μάλιστα οι Αστυνομικοι έφτασαν εκεί με εθελοντές που ασχολούνται με σπήλαια. «Δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στον χώρο αν δεν κρατούσαμε ο ένας τον άλλο ήταν πολύ δύσκολη η πρόσβαση ειδικά στην είσοδο». Επιπλέον, ο Αστυνομικός, τόνισε ότι η συμπεριφορα του κατηγορουμένου ήταν από την αρχή περίεργη, είχε πολύ άγχος. “Την στιγμή που πήγαμε στο πατρικό του για την προσαγωγη, ήταν πολύ αναστατωμένος, σχεδόν είχε δάκρυα στα μάτια. Στη συνέχεια πήγαμε στο τμήμα για να απολογηθεί και ενώ είχε πέσει ήδη σε αντιφάσεις, στην αρχή απεκρυψε ολη την πράξη. Μετά την προανακριτική απολογία πήγαμε για αυτοψία στον χώρο και έπειτα στη δεύτερη προανακριτική απολογία, ανέφερε όχι μόνο σκότωσε το θύμα αλλά ότι το βίασε κιόλας κάτι που στην αρχή το είχε αποκρύψει.” Μάλιστα ο κατηγορούμενος είχε αναφερει στους Αστυνομικους, οτι ανώτερες δυνάμεις τον οδήγησαν σε αυτές τις πράξεις καθώς ασχολείτο με τον σατανισμό.

Επίσης, το δικαστήριο απέρρριψε το αίτημα των συνηγόρων κατηγορίας, να κληθεί ως μάρτυρας μια κοπέλα που φέρεται να έχει πέσει επίσης θύμα παρενόχλησης από τον κατηγορούμενο. Η πρόεδρος ανέγνωσε στη συνέχεια τη συνοπτική προκαταρκτική ιατροδικαστική έκθεση καθώς και την κατάθεση δυο γυναικών που φέρεται να είχε χτυπήσει με το αυτοκινήτό του στο παρελθόν, ο κατηγορούμενος.

Νωρίτερα είχε καταθέσει η αδελφή του θύματος περιγράφοντας τη δεινή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια της Suzanne Eaton, ενώ να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος στην αρχή της δίκης όταν ρωτήθηκε από την έδρα, αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

_________________________________________________________________________

* flashnews.gr