Χανιά: Προφυλακιστέος ο Παρασχάκης, για τη δολοφονία της Αμερικανίδας Βιολόγου- Ομολόγησε και αλλες περιπτώσεις παρενόχλησης

Στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της Αμερικανίδας Βιολόγου μετά την μαραθώνια απολογία του.

Στη φυλακή των Τρικάλων μεταφέρθηκε (19/07) μετά την πολύωρη απολογία του ο 27άχρονος Γιάννης Παρασχάκης, καθ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 60άχρονης Αμερικανίδας Βιολόγου Suzzane Eaton, ενώ καταγγελίες γυναικών να τον αναγνωρίζουν ως δράστη απόπειρας σε βάρος τους επίθεσης.

Η απολογία του διήρκησε περισσότερο από τέσσερις ώρες

Ο 27άχρονος, εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ απολογούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιο, ομολόγησε τις πράξεις του.

Οι ποινικές Διώξεις που του ασκήθηκαν, είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό

«Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και για βιασμό ο οποίος μπορεί να μην έχει στοιχειοθετηθεί ακόμα ωστόσο υπάρχει η ομολογία του εντολέα μου. Η δίωξη όμως αυτή ενδέχεται να αλλάξει. Ο 27χρονος ασέλγησε πάνω στην 60χρονη, σύμφωνα με την ομολογία του. Τώρα μένει να απαντηθεί αν η γυναίκα ήταν ζωντανή, ήταν αναίσθητη ή ακόμα και νεκρή. Σε περίπτωση που η Σούζαν Ίτον ήταν σε κωματώδη κατάσταση ή είχε εκπνεύσει κατά τη διάρκεια της ασέλγειας τότε αλλάζει και η ποινική δίωξη», δήλωσε ο συνήγορό του, δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιος.

Και άλλες γυναίκες αναγνώρισαν τον 27χρονο- Παραδέχθηκε ότι έχει παρενοχλήσει και αλλες γυναίκες

Μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων του 27άχρονου, γυνάικες μεταβαίνουν στις Αρχές για να δηλώσουν παρενόχληση και απόπειρα άσκησης βίας και απόπειρα να τις παρασύρει με το όχημά του, ο Γιαννης Παρασχάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τη σύλληψή του Γιάννη Παρασχάκη, γυναίκα από την Πολωνία αναγνώρισε το αυτοκίνητο του 27άχρονου και σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει στους Αστυνομικούς, πρόκειται για το όχημα που την είχε τραυματίσει στο παρελθόν και γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Ενώ δύο ακόμη γυναίκες κατέθεσαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων  ότι είχαν δεχθεί επίθεση και αναγνώρισαν το αυτοκίνητο του 27άχρονου, ως δράστη σε βάρος τους βίαιης ενέργειας.

«Έχω διαβάσει στα ΜΜΕ για μία συγκεκριμένη καταγγελία που έκανε μία γυναίκα η οποία δήλωσε πως ο 27χρονος την χτύπησε με το αυτοκίνητό του στο Γεράνι και την τραυμάτισε. Υπάρχουν όμως κάποια σκοτεινά σημεία ως προς τις καταγγελίες. Κατ’ αρχάς εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία επισήμως καταγγελία. Αν υπήρχε θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην δικογραφία για την δολοφονία της Eaton ως σχετικό έγγραφο», επεσήμανε ο συνήγορό του, δικηγόρο Χανίων Παντελή Ζέλλιος ενώ πρόσθεσε: «Αν υπάρχουν τέτοιες ανάλογες καταγγελίες οι αρχές γιατί δεν έκαναν κάτι; Τι έκαναν τόσο καιρό;».

«Φυσικά κάτι απ’ όλα αυτά που έχουν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ θα ισχύει γιατί και ο ίδιος ο εντολέας μου παραδέχεται ότι κατά το παρελθόν έχει πειράξει κάποια κορίτσια. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια βάση αλλά δεν ξέρω αν θα είναι στη διάσταση που περιγράφουν τα ΜΜΕ».