ΜΟΔ Αιγίου: Αποφυλακίζεται η νεαρή λεχώνα- Eγκατέλειψε το νεογνό της, και κατέληξε από πνιγμό στην παραλία Πατρών

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου αναβίωσε η υπόθεση εγκατάλειψης νεογνού από τη λεχώνα που το γέννησε, τον περασμένο Φεβρουάριο  και  εντοπίσθηκε νεκρό στην παραλία Πατρών

Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο (12/02), όταν στην Πλαζ της Πάτρας, διερχόμενη εντόπισε νεογέννητο κοριτσάκι το οποίο είχε γεννηθεί ελάχιστα νωρίτερα και η λεχώνα το εγκατέλειψε, με αποτέλεσμα να καταλήξει από πνιγμό . Στο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αιγίου αναβίωσε (07/12), κατά την ακροαματική διαδικασία η υπόθεση με την Έδρα να μετατρέπει την ποινή της κατηγορουμένης από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε παιδοκτονία και της επέβαλε την μικρότερη προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης οχτώ ετών, με την απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί την 27άχρονοη με υφ όρων απόλυση εκτός Φυλακών. Κατά τη διάρκεια της ποινικής δίκης, μεταξύ άλλων παρατέθηκε και η Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η οποία προέκυψε κατά την εξέταση της νεαρής κομμώτριας η οποία ενήργησε ενώ βρισκόταν σε επιλόχειο κατάθλιψη.
Η κατηγορουμένη από την πρώτη στιγμή και στην απολογία της στις Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές στον απολογητικό της ισχυρισμό είχε υποστηρίξει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει το θάνατο στο έμβρυο που κυοφορούσε, ωστόσο η κατάστασή της, καθώς έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη, ήταν επιβαρυντική για τον τρόπο που αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα που βίωνε.