Πάτρα: Λεχώνα άφησε το νεογνό της στο ακροκύμα – Νεκρό παρελήφθη από το ΕΚΑΒ

Νεκρό νεογνό, εντόπισε περιπατητής στην Πλαζ στην Αγυιά

(12/02-21.00) Η λεχώνα, κρατείται στο Λιμεναρχείο της Πάτρας και το πρωί (13/02) παραπέμφθηκε  στον Εισαγγελέα. Ο συνήγορός της 27άχρονης λεχώνας, Γιάννης Αποστολόπουλος, ήρθε σε επικοινωνία μαζί της, για την οποία περιγράφει ότι, «βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση»​​​​​. Του ανέφερε ότι γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία συγγενών ή του βιολογικού πατέρα του νεογνού,  καθώς δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της. «Το βράδυ της Τρίτης πήρα το μωρό και έφυγα από το νοσοκομείο χωρίς να μου δώσουν εξιτήριο οι γιατροί. Περιπλανήθηκα για ώρες στην παραλία. Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση. Τελικά αποφάσισα να το αφήσω στην άκρη της παραλίας», φέρεται να υποστηρίζει η 27άχρονη, ενώ ισχυρίζεται ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε καθώς ήταν έγκυος εκτός γάμου.

(12/02-19.15) Ομολόγησε η  27άχρονη λεχώνα και μητέρα του νεογνού που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι (12/02) στην πλαζ της Πάτρας, ότι εγκατέλειψε το μωρό της . Η 27άχρονη γέννησε πριν από δύο ημέρες με καισαρική, στο μαιευτήριο του Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» στην Πάτρα. Χωρίς να λάβει εξιτήριο, αποχώρησε (11/02) από το Νοσοκομείο μαζί με το νεογέννητο κοριτσάκι της.  Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι όπου ζει με τη μητέρα της, ώσπου την εντόπισαν οι αστυνομικοί.

(12/02-18.00) Εντοπίστηκε η λεχώνα, η οποία γέννησε και εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι, σε παραθαλάσσια περιοχή κοντά στην Πάτρα. Πρόκειται για νεαρή κομμώτρια κάτοικο της περιοχής η οποία κρατείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση.

Περπατούσε δίπλα στο κύμα (12/02) στην Πλαζ Πατρών, και είδε τυλιγμένο μέσα σε κουβέρτα το νεογνό. Αρχικά θεώρησε ότι ήταν κούκλα, ωστόσο ενώ πλησίασε διαπίστωσε ότι το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο, ενώ όταν βρέθηκε φορούσε φόρμα Στο σημείο έσπευσαν πληρώματα της  Αστυνομίας, του Λιμενικού, ενώ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το νεκρό βρέφος, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροτομή, ώστε να προσδιορισθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.