ΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε μεικτή συμμορία ανηλίκων- Έκαναν ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών

Αιματηρές ληστείες, και ξυλοδαρμοί, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών σε πλατείες στις δράσεις της μεικτής συμμορίας ανηλίκων

Συμπλοκές στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, τον Άγιο Παντελεήμονα και το Θησείο, είχαν ως δράστες τα μέλη μεικτής συμμορίας ανηλίκων η οποία εξαρθρώθηκε (29/09) απο την Ασφάλεια Αττικής.

Το καλοκαίρι μέλη της συμμορίας ειχαν βίαιη συμπλοκή στου Ζωγράφου με τους εμπλεκόμενους να ταυτοποιούνται σε μαθητές και τα κίνητρα μεταξύ τους διάφορες. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης Αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τέσσερις απο τους εμπλεκόμενους στην αιματηρή συμπλοκή και περιλαμβάνονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές, συνολικά έχουν συλληφθεί 26 άτομα, εκ των οποίων 19 ανήλικοι, με τους 22 να έχουν Αλβανική υπηκοότητα.

Από τα στοιχεία της Αστυνομικής προανάκρισης, οι ανήλικοι σε ενέδρες στα θύματά τους έκλεβαν τσάντες και πορτοφόλια, και πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε συνομήλικούς τους και συμμετείχαν σε αιματηρές συμπλοκές για ανούσιες διαφορές.

Συλληφθέντες έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες σε 8 ληστείες

Οι ανήλικοι με ρόλους και δομή δρούσαν ως συμμορία αρκετούς μήνες στο Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, τον Άγιο Παντελεήμονα και το Θησείο.

Η Αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθούν και να προσδιοριστούν όλα τα μέλη και η συμμετοχή τους σε κακουργηματικές αξιόποινες ενέργειες.