Μητέρα Δώρας: «Με χτυπήσανε οι Αστυνομικοί! Είχα το μάρμαρο να του το ρίξω και μου το πήρανε από τα χέρια. Έπρεπε να τον αφήσουν σε μας»

Με την αναγγελία της προφυλάκισης στον 58άχρονο σεσημασμένου Αρμένη, και μετά την απομάκρυνσή του από τα Δικαστήρια, η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη, ξέσπασε την οργή της.

ΕΓΚΛΗΜΑ_ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ_ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ_ΖΕΜΠΕΡΗ_ΜΑΝΑ

Οι φωνή της Γεωργίας Ανδριέλου, μητέρας της 32άχρονης Εφοριακού, μετά την φυγάδευση του 58άχρονου Εμμανουήλ Εσσατζανιάν- Σοροπίδης, ηχούσε στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, «Θα τον ξεκάνω! Να παραιτηθούν όλοι! Μπου@@@@ο κράτος!».

pateras_doras

Ήταν οι Αστυνομικοί που βρέθηκαν σε μέτρα αποκατάστασης Τάξης στο χώρο των Δικαστηρίων ύστερα από τα πρωινά επεισόδια με τους συγγενείς να επιτίθενται στο δράστη κατά τη μεταγωγή του στον Ανακριτή που επιχείρησαν να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του κρατούμενου.

Ακολούθως διμοιρία των ΜΑΤ κλήθηκε να μεταβεί στα Δικαστήρια προκειμένου να διασφαλισθεί η μεταγωγή του 58άχρονου τοξικομανούς, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και την απόφαση προφυλάκισης του. Χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες και αιφνιδιασμό για να γίνει η μεταγωγή του 58άχρονου από το κτίριο 9 στο συμβατικό όχημα της Ασφάλειας με προορισμό το Αστυνομικό Μέγαρο της Λ.Αλεξανδρας.

4283559

Η οργή των συγγενών της 32άχρονης Εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, ο πόνος της μητέρας και των αδελφιών της, και η έξαρση του πατέρα της, αποτυπώθηκαν σε κάθε τους κίνηση , κάθε τους λέξη. Ακόμα και οι Αστυνομικοί βρέθηκαν να λυγίζουν στον πόνο που εξέφραζαν τα μέλη της οικογένειας της νεαρής Εφοριακού, με τις καταγγελίες της μητέρας της να έχουν την αμέριστη κατανόηση τους.

4283609

«Με χτυπήσανε οι Αστυνομικοί! Με χτυπήσανε στα πόδια, στα χέρια, μου γδάρανε τα χέρια. Είχα το μάρμαρο να του το ρίξω εκείνη την ώρα και μου το πήρανε μέσα από τα χέρια και με κλωτσήσανε και με σπρώξανε και με ματώσανε. Αυτή είναι η ελληνική Αστυνομία. Πιάσανε το δολοφόνο για να ακούσουνε τους επαίνους! Έπρεπε να τον αφήσουν (σ.σ. η Αστυνομία) σε μας. Στα χέρια μας. Να έρθει η θανατική ποινή στην Ελλάδα τώρα! Αλλιώς να παραιτηθούν όλοι. Τον κρατούσαν να μην τον χτυπήσουμε, να μην βγάλει αίμα. Θα βγάλει το αίμα της κόρης μου.. Φύλαγαν ποιον; Τον δολοφόνο του παιδιού μου… Αφησαν αυτόν, άφησαν τον Κουφοντίνα… Ελεος», μίλησε έξω φωνή η Γεωργία Ανδριέλου, προς τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που βρέθηκαν από το πρωί στα Δικαστήρια.. και όλοι έδειξαν κατανόηση στον πόνο της μάνας της δολοφονημένης 32άχρονης Εφοριακού.

4283554

Ο Κώστας Ζέμπερης, πατέρας της 32άχρονης Εφοριακού επιτέθηκε στο δικηγόρο Νίκο Κοτόπουλο, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 58άχρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία της κόρης του. Κι ενώ ο δικηγόρο επιχείρησε να επιβιβαστεί σε ΤΑΧΙ, συγγενείς που τον ακολουθούσαν, αποδίδοντας του υβριστικούς χαρακτηρισμούς, δέχθηκε βιαιοπραγία σε βάρος του.

4283590
Εξοργισμένοι οι συγγενείς άνοιξαν την πόρτα του ΤΑΧΙ και συνέχιζαν να χτυπούν το δικηγόρο, ενω κινήθηκαν και σε βαρος του επαγγελματία οδηγού. Χρειάστηκε η -καθυστερημένη-παρέμβαση της ελάχιστης Αστυνομικής δύναμης- αρχικά ένας Αστυνομικός της ΔΙΑΣ και στη συνέχεια τρία ακόμα πληρώματα- με τον επικεφαλής Διευθυντή Μέτρων να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, ενω τελικά ο οδηγό απομακρύνεται με κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα με προτροπή της Αστυνομίας.

4283646

Με την απολογία του δράστη της δολοφονίας της Δωρας Ζέμπερη να εχει ολοκληρωθεί σχεδόν λίγο μετά το μεσημέρι, παρέμενε σχεδόν για τρεις ώρες, εγκλωβισμένος στο κτ.9 των Δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με τις Αστυνομικές δυνάμεις να τον φυγαδεύουν (10/11-17.30) από το γραφείο του Ανακριτή, προκειμένου να αποφύγουν τους οργισμένους συγγενείς της 32άχρονης Εφοριακού, οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από τα Δικαστήρια.

Screenshot_20171110-213551