Μπ.Αθανασίου: “Δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας. Δεν έχει μεταμεληθεί”

Αρνητικός στη διήμερη άδεια που έλαβε ο κατάδικος τρομοκράτης της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στο realfm 97.8, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, «υπάρχουν οι λεγόμενες τυπικές προϋποθέσεις και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις. Η τυπική προϋπόθεση για τους ισοβίτες είναι ο χρόνος πραγματικής έκτισης της ποινής… Στις ουσιαστικές προϋποθέσεις είναι που υπάρχουν οι αντιρρήσεις. Εκτιμάται η βαρύτητα της πράξης, η προσωπικότητα του καταδικασθέντα, εάν έχει γνωστή διαμονή εκεί που θα πάει ή είναι ύποπτος φυγής, εάν είναι ύποπτος τέλεσης νέων κακουργημάτων και βεβαίως η συμπεριφορά του όλο αυτό το χρονικό διάστημα στις φυλακές… Εδώ, υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα, την οποία λάμβανε πάντοτε υπόψη του το συμβούλιο φυλακών και απέρριπτε προηγούμενες αιτήσεις. Ο κ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε αμετακλήτως για ποινικά αδικήματα. Εκείνος λέει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος και ότι τα αδικήματα ήταν πολιτικά, για αυτό ακριβώς δήλωσε ότι είναι και αμετανόητος. Δεν έχει δηλώσει ποτέ μετάνοια… Εάν δεν μετανιώνεις λοιπόν για αυτά και βγεις έξω, σημαίνει ότι μπορεί να είσαι ύποπτος τέλεσης νέων κακουργημάτων του ποινικού Δικαίου. Άρα δεν θα έπρεπε να βγει».

Σχετικά με τις άδειες που είχαν χορηγηθεί στο Χριστόδουλο Ξηρό ο κ. Αθανασίου σχολίασε: «Ο Χριστόδουλος Ξηρός πράγματι είχε πάρει έξι φορές άδεια από το 2013 και μετά… Βγήκε τελευταία φορά νομίζω τον Ιανουάριο του 2014 και στη συνέχεια συνελήφθη το 2015. Αλλά ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είπε ποτέ ότι εγώ είμαι αμετανόητος για τα αδικήματα που έκανα».