Μη μου τους “Ρουβίκωνες”.. τάραττε

Η διμοιρία της ΥΜΕΤ “διέσωσε” το γόητρο της ΕΛΑΣ που δε διέσωσαν Αξιωματικοί και πολιτικοί της Κυβέρνησης με την εισβολή χωρίς περιορισμούς και ελεύθερη διέλευση αντιεξουσιαστών μελών του Ρουβικωνα, που έκαναν “το κομμάτι τους”..

Με το ένστολο προσωπικό να αισθάνεται πια “όργανο εκμετάλλευσης” και τις διμοιρίες της ΕΛΑΣ να εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους, για την “επίδειξη ισχύος” με την εισβολή χωρίς περιορισμούς και ελεύθερη διέλευση αντιεξουσιαστών μελών του Ρουβικωνα, στη Βουλή (26/07) τα οσα διαδραματίστηκαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ προκαλούν ανησυχία για τους χειρισμούς και τις εντολές των Αξιωματικών προς υο ένστολο προσωπικό.

Η μπάρα στον προαύλιο χώρο, που διαχωρίζει το πεζοδρόμιο από το περιστύλιο της Βουλής, σηκώνεται ενώ εισέρχεται στο Κοινοβούλιο το αυτοκίνητο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη. Είναι η στιγμή που στο χώρο εισέρχονται στρατευμένοι με καταδρομική μέλη της συλλογικότητας του Ρουβικωνα. Οι Αστυνομικοί της Βουλής κλείνουν τις πόρτες στη σκοπιά, υπάλληλοι και εργαζόμενοι ακούνε τα συνθήματα “λευτεριά στην Ηριαννα” και παρακολουθούν την εισβολή των μελών του Ρουβικωνα – για άλλη μια φορά στη Βουλή– χωρίς να ανακόψει κάνεις (!) από τους Αστυνομικους της Βουλής την εισβολή.

Τα 16 μελη του Ρουβικωνα γίνονται αντιληπτά στο περιστύλιο της Βουλής απο τον επικεφαλής διμοιρίας της ΥΜΕΤ, σε στατική διαταξη στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»- και όχι από το ένστολο προσωπικό της Βουλής- ο οποίος διαβιβάζει στο Κέντρο Επιχειρήσεων: «Μπήκαν άτομα στη Βουλή, επιθυμείτε συλλήψεις;» Ακολουθούν κάποια λεπτά χωρίς ανταπόκριση με τον εκφωνητή (προφανώς) του ΚΕΠΙΧ της ΓΑΔΑ να αναμένει εντολές και να διαβιβάζει για προσαγωγές των αντιεξουσιαστών μελών του “Ρουβικωνα”. Η διμοιρία της ΥΜΕΤ εισέρχεται στο περιστύλιο της Βουλής ενω Αστυνομικοί της δύναμη  του Κοινοβουλίου έχουν κλείσει τις πόρτες στο φυλάκιο κι ενεργούν ανάπτυξη περιμετρικά των μελών της συλλογικότητας ενω έχουν ανοίξει πανο σε “συμπαράσταση της Ηριάννας Β.Λ”

– «Εχουμε εγκλωβίσει τα άτομα, Κέντρο»

– «Στέλνουμε σταθμούς, για να τους παραλάβουν. Πόσα άτομα είναι;»

– «Περίπου 20, Κέντρο. Αναμένουμε.»

Δυο περιπολικά της Αμεσης Δράσης  από τον τομέα του κεντρου πόλης, παραλαμβάνουν τα τέσσερα (από τα 16) μέλη του Ρουβίκωνα, και ενεργούν προσαγωγή τους στην Κρατική στο Μέγαρο της ΓΑΔΑ.

– «Εντολή ΓΑΔΑ γία προσαγωγές.. Παρακαλώ αναμείνατε» και ακολουθεί (παλι) παύση και σιγή ασυρμάτου προς τα πληρώματα.

Στο χώρο της Βουλής επικρατεί αναστάτωση, έχει ενημερωθεί ο Φρούραρχος και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσης καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικος Τοσκας. Με διαβίβαση Κέντρου τα πληρώματα ενημερώνονται για εντολή του φρούραρχου του Κοινοβουλίου, σε επικοινωνία με τον προεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Τόσκα να μη γίνουν προσαγωγές (και προφανώς ούτε καν συλλήψεις) με τα άτομα του “χωρου” να καταγράφονται ονομαστικά τα στοιχεία τους και στη συνέχεια να αφεθούν ελεύθεροι.

– «Το Κέντρο επανέρχεται, να γίνει καταγραφή των “ατόμων” και να αφεθούν ελεύθεροι» διαβιβάζεται προς άπαντες τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό.

Τα πληρώματα των δύο περιπολικών της Aμεσης Δράσης διατάχθηκαν να επιστρέψουν τους προσαχθέντες στη Βουλή, με τους Αστυνομικούς της ΥΜΕΤ να παραμένουν στο προαύλιο της Βουλής για την αποχώρηση ανά ζεύγη των μελών του Ρουβικωνα.. για λόγους ασφαλείας.

Τις προηγούμενες ημέρες (24/07) η “άσκοπη” κινηση ατόμων στο Ζάππειο, είχε κριθεί “απειλη” καθως οπως ανέφερε Ανωτερος Αξιωματικος της ΕΛΑΣ στο Nantiareport, “υπήρχαν πληροφορίες για “κινησεις” μελών του Ρουβικωνα, με πρόθεση να πραγματοποιήσουν “ακτιβιστική παρέμβαση” στη Βουλή. Ωστόσο προέκυψε ότι ήταν .. “κυνηγοί Pokemon” και η “πληροφορία” κρίθηκε ως επισφαλής, με τα μέτρα να τις επόμενες ημέρες να επανέρχονται στα γνωστά επίπεδα”.

Τα κενά στην ασφάλεια του Κοινοβουλίου επανέρχονται για ακόμα μια φορά μετά την ανέδειξη των κενών με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση με δέμα-«βόμβα» -το οποίο (δεν) εντοπίστηκε σε έλεγχο στη μαγνητική πυλη Βουλής (27/05)- σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.