Ρουβικωνας, στη Βουλή.. Γυρισαν πισω τη μεταγωγή και οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι

Εισβολή με καταδρομική μελών της συλλογικότητας του Ρουβικωνα στο κτήριο της Βουλής. Άμεση παρέμβαση της διμοιρίας και προσαγωγές των “γνωστών” .. “ανταρτών πολης”

Με την άμεση αντίδραση διμοιριών της ΕΛΑΣ σε προσαγωγές η παρέμβαση του Φρουραρχου της Βουλής επιθυμούσε μόνο καταγραφή στοιχείων

Οργανωμένη καταδρομική (26/07-14.35) εισβολή μελών της συλλογικότητας του Ρουβικωνα- περίπου 20ατομα- στην Βουλή, κατέφθασαν από την ανατολική πλευρά του κτιρίου, απέρριψαν “τρικάκια” και ανεκραζαν συνθήματα για την “Ηριαννα”

Εργαζόμενοι της Βουλής και δημοσιογράφοι μπηκαν στα γραφρια του κτηρίου ενω οι Αστυνομικοί της φρουράς έκλεισαν μονο τη σιδερένια πόρτα εισόδου της Βουλής.

Άμεση κρίνεται μόνο η αντίδραση διμοιρίας, τα μελη της οποιας με σήμα Κέντρου κατά την έξοδο των μελών του Ρουβικωνα με φραγμό  εγκλώβισαν τα άτομα και προχώρησαν σε προσαγωγές και στη συνέχεια μεταγωγές ανα ομάδες στο ΑΜΑ. Ωστόσο οταν ενημερώθηκε ο Φρούραρχος, με παρέμβασή του, επιθυμουσε (μονο) .. καταγραφή στοιχείων. Τέσσερις από τους προσαχθέντες ενώ ήδη είχαν προωθηθεί με υπηρεσιακό όχημα, επέστρεψαν και πάλι στη Βουλή και μετα την καταγραφή στοιχείων Τους, αφέθηκαν απαντες ελεύθεροι και αποχώρησαν μέσω Κολωνακίου για …Εξάρχεια.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που μέλη του “αντισυστημικού” Ρουβίκωνα, εισβάλουν με άνεση στη Βουλή  καθώς και σε κυβερνητικά κτήρια υψηλής πολιτικής σημασίας.