Κατέληξε 9άχρονο αγόρι, ύστερα από ατύχημα με ποδήλατο- Πήγε στο Νοσοκομείο και δε διέγνωσαν το τραύμα

Βρέθηκαν στο χωριό για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ένα ατύχημα με το ποδήλατο στάθηκε αφορμή να μεταφερθεί ο μικρότερος γιος της οικογένειας στο Νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δε διέγνωσαν τον τραυματισμό του και επέστρεψε σπίτι. Δύο ημέρες μετά το αγόρι κατέληξε.

Η τετραμελής οικογένεια απο την Αθήνα, βρέθηκε στην Ανάβρα  του Δημου Καμένων Βούρλων στη Φθιώτιδα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το απόγευμα της Κυριακής (23/07) ο 9άχρονος Δημήτρης ενώ έπαιζε με άλλα παιδιά στην πλατεία του χωριού έπεσε με το ποδήλατό του και με το τιμόνι χτύπησε στο στομάχι.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και υποβλήθηκε σε υπέρηχο και αξονική, ωστόσο οι γιατροί ενημερωσαν την οικογένεια οτι δε διαπίστωσαν τραυματισμό, και ο ανήλικος επέστρεψε στο σπίτι.

Την επόμενη ημέρα το αγόρι συνέχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και οι γονείς το μετέφεραν και πάλι στο Νοσοκομείο.  Ο 9άχρονος Δημήτρης εισάγεται στην Παιδιατρική Κλινική και την Τρίτη (25/07) ανεβάζει υψηλό πυρετό με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται και τους γιατρούς να αποφασίζουν εσπευσμένα εισαγωγή στο χειρουργείο, οπου και διαπιστώνεται οτι εχει υποστεί ρήξη εντέρου και αφαιρούν τμήμα του – (20εκτ)-.

Η μετεχγειρητική πορεία για το 9άχρονο αγορι δεν εξελίσσεται ομαλά, με την επιδείνωση να υποχρεώνει τους γιατρούς να ζητήσουν τη μεταφορά του, στο Αγλαΐα Κυριακού. Το παιδί (26/05) εισήχθη κατευθείαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου κατέληξε συνεπεία πολυοργανικής ανεπάρκειας που επέφερε ανακοπή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή το αγόρι.

Οι γονείς και ο μεγαλύτερος αδελφός του 9άχρονου Δημήτρη αναμένουν τις απαντήσεις της ιατροδικαστικής έκθεσης, ενώ έχει ζητηθεί από τους γονείς η παρέμβαση του Εισαγγελέα και ήδη έχει δοθεί εντολή για προανάκριση- ενώ έχει ορισθεί και Τεχνικός Σύμβουλος από την πλευρά της οικογένειας- ώστε να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες που έχασε τη ζωή του το 9χρονο αγόρι.