Πέρασε απο έλεγχο στα xRays της Βουλής το τρομοπακέτο, και δεν είδαν την “παγίδευση”

“Είδαν” το τρομοπακέτο στη Βουλή κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας, και την παρέδωσαν ως ασφαλή στον Αστυνομικό Συνοδό του Λουκά Παπαδημου.

Το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής, αναζητώντας αντίστροφα την πορεία του τρομοπακέτου, επιβεβαιώνει την μαρτυρία του Αρχιφύλακα- Αστυνομικού Συνοδού του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποιος σε μαρτυρική του κατάθεση ανέφερε ότι παρέλαβε την αλληλογραφία και την παρέδωσε για έλεγχο. Σε βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της Βουλής, είδαν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με τον Αστυνομικό να παραδίδει στον έλεγχο τους φακέλους και να τους παραλαμβάνει στη συνέχεια, ως “ασφαλείς”.

Ο Αρχιφύλακας Συνοδός του πρώην Πρωθυπουργού αναφέρεται στην παραλαβή της αλληλογραφίας του επισήμου, στις 10.40 το πρωί της Πέμπτης (25/05) μαζί με τη συνοδεία του, από το σπίτι. Στο προγραμματισμένο ραντεβού στην Τράπεζα της Ελλάδος, φέρεται να παρέλαβε ιδιοχείρως τους τέσσερις φακέλους και να μετέβη στη Βουλή για έλεγχο, στο κεντρικό φυλάκιο της κεντρικής εισόδου. Χωρίς να εντοπισθεί η απειλή, οι φάκελοι του ενεχειρίστηκαν ως ασφαλείς και μετέβη εκ νέου στο κτήριο της ΤτΕ.

Αυτη η αδιάψευστη διαπίστωση με το βιντεοληπτικό υλικό, επιβεβαιώνει το κενό στις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ελέγχου τα οποία δεν τηρούνται σε στόχους υψηλού διαβαθμισμένου κινδύνου απειλής τρομοκρατικής ενέργειας και διαψεύδει το Φρούραρχο της Βουλής, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί και οτι ο Αρχιφύλακας δεν είχε καταγραφεί στον έλεγχο.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ το επιτελείο, από τα δύο γραμματόσημα του φακέλου έλαβαν δείγμα DNA ενω από τη σύνθεση των υπολειμμάτων του περιτυλίγματος μετά την έκρηξη, διακρίβωσαν ότι ο εκρηκτικός φάκελος, με αποδέκτη το Λουκά Παπαδήμο, είχε διεύθυνση στο Κολωνάκι και εικονικό όνομα αποστολέα. Ωστόσο δεν έχει προκύψει το εάν η αποστολή έγινε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ή εταιρεία ταχυμεταφορών.

Όπως διακριβώθηκε, ο φάκελος περιείχε βιβλίο με αναφορά στη σφαγή του Διστόμου (στις 10 Ιουνίου 1944) από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Οι δράστες στο εσωτερικό του βιβλίου είχαν τοποθετήσει τη συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου μηχανισμού, ο οποίος εξερράγη μόλς ο Λουκας Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο.

Για μια ακόμη φορά- εκ του αποτελέσματος- η ΕΛ.ΑΣ βρισκεται να αναζητά τα κενά στο επίπεδο ασφαλείας. Άμεσα μετά το χτύπημα, η Αντιτρομοκρατική ζήτησε σχολαστικό έλεγχο στη διακίνηση της αλληλογραφίας από το κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι, στο ενδεχόμενο να έχει γίνει μαζική αποστολή και αλλλων εκρηκτικών φακέλων οι οποίοι δεν έχουν διαβιβαστεί στους τελικούς αποδέκτες.

Τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οπιος παραμένει σε νοσηλεία έχει προγραμματισθεί να επισκεφτούν ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αρχιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.