ΜΕΤΡΟ Ομόνοια: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία οι ανήλικοι δράστες και χωρίς όρους ο Ειδικός Φρουρός

Με όρους και χρηματική εγγυοδοσία, καθώς και επιτήρηση από επιμελητή, τα δύο αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ χωρίς όρους αποχώρησε από τα Δικαστήρια και ο Ειδικός Φρουρός, επίσης κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον Ανακριτή οι δύο αδελφοί, για την επίθεση και βίαιο ξυλοδαρμό σε βάρος του Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια (13/01). Οι όροι που τους επιβλήθηκαν είναι εμφάνιση τρεις φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, χρηματική εγγύηση €2.000 ο καθένας και επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής. Ελεύθερος χωρίς περιοριστικό όρο αποχώρησε από τα Δικαστήρια και ο 26χρονος Ν.Κ, Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σε βάρος των δύο ανηλίκων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος, αν και η κατηγορία στη δικογραφία που είχε συνταχθεί απο την Αστυνομία τους παρέπεμπε με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο συνήγορός των δύο αδελφών, Κώστας Δημόπουλος, υποστήριξε για τους δύο εφήβους, «Ζήτησαν μια ευκαιρία και τη πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για τη πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η Δικαιοσύνη».

Από κοινού οι ανηλίκου δήλωσαν τη συγνώμη, με αίτημα να την υποβάλλουν και προς τον 53χρονο Σταθμάρχη.

Τα αδέλφια, φέρονται στον υπερασπιστικό τους ισχυρισμό να υποστήριξαν ότι δέχθηκαν πρόκλησης εκ μέρους του Σταθμάρχη, για τα σιδεράκια του ενός και αναφορά στο σπίτι τους καθώς ότι απειλήθηκε κίνηση χειροδικίας σε βάρος τους. Ενω παρουσίασαν και μηνύματα στα οποία εκδηλώνεται έντονα η ανησυχία τους για την πράξη τους και την πρόθεσή τους να εμφανιστούν ενώπιον του Εισαγγελέα παρουσία δικηγόρου.